אסיא מדיקל > פורומים > אסיא מדיקל > פורום ניתוחים בריאטריים

פורום ניתוחים בריאטריים

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שאל שאלה

חו״ל אחרי מעקף

  • מאת: דנה
  • 10.06.2019,
  • 18:16

היי, מבצעת מעקף ביולי ומתכננת לטוס לתקופה של חצי שנה לדרום אמריקה בינואר, האם אפשרי מבחינה רפואית?

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 10.06.2019,
  • 18:17

כן, בהחלט. אפשר לנסוע לחול. חשוב לפני הנסיעה להפגש לתדרוך עם הדיאטנית

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

ניתוח בזרועות

  • מאת: גאיה
  • 10.06.2019,
  • 18:14

היי חצי שנה אחרי מעקף מעוניינת לעבור בעקבות טיסה ארוכה ניתוח פלסטי בזרועות, האם אפשרי מבחינה רפואית?

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 10.06.2019,
  • 18:15

כן בהחלט אפשרי. אנא קבעי יעוץ מול דר שרונה צרניאק הפלסטיקאית של מלבי: 03-7645444 או במייל info@assia.co.il

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

נטילת ויטמינים לאחר מיני מעקף

  • מאת: לירז
  • 10.06.2019,
  • 18:11

שלום אני עברתי לפני כ3 חודשים מיני מעקף אצל ד"ר סובחי
\ואת האמת לא הקפדתי על התזונה וגם על הויטמינים שאמרו
מה אפשר לעשות איזה ויטמינים עדיין אפשר לצרוך בשביל לחזק את הגוף ??
כיום אני לוקחת כדור אחד של צנטרום האם זה מספיק טוב ?

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 10.06.2019,
  • 18:14

יש ליטול כל יום מולטיויטמין ובנוסף ליטול: כדור פולקס, כדור ויטמין B12 תחת הלשון, כדור קלציצ'ו במציצה, עשר טיפות ויטמין D
יש לבדוק רמות ויטמינים וכן ספירת דם וכימיה מידי 3 חודשים ולהתאים מינוני ויטמינים בעזרת דיאטנית
בהצלחה רבה

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

בליעת מסטיק

  • מאת: ערן
  • 10.06.2019,
  • 18:08

שלום אני שבוע אחרי ניתוח מיני מעקף ובטעות בלעתי מסטיק. מה זה יעשה?. תודה

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 10.06.2019,
  • 18:09

זה יצא ביציאה במהלך השבוע

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

BMI נמוך מ 35 האם יש תקווה?

  • מאת: טל
  • 10.06.2019,
  • 18:03

שלום,
ה BMI שלי 32 , דלקות בברכיים שמחמירות ככל שאני עולה במשקל.

(לא יכולה להתאמן וזה כמו גלגל עצוב , משמינה ברכיים מחמירות בקושי יכולה ללכת וכו').

כל החיים נלחמת במשקל, דיאטות למינהם וכו'.

אני מעל גיל 40 וככל שאני מנסה לרדת במשקל יותר קשה.

מה שלא מובן לי זה למה לא מאפשרים לאנשים מעל BMI 30 ניתוח באופן פרטי?

הרי מי שרוצה להכניס כדורי סיליקון לחזה שלה מותר.

טרנסגנדר שרוצה לשנות את מבנה עצמות הפנים שלו שכולל קרקוף הגולגלת ושיוף יכול.

אבל אני צריכה לעלות עוד 20 קילו לפחות.

להסתכן שאחרי זה גם אני אצטרך ניתוח להסרת עור עודף.

וכל זאת בגלל שלא מאשרים ניתוח? ): האם משהו עומד להשתנות ?

ממש מתסכל הייתי חייבת לפרוק.

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 10.06.2019,
  • 18:07

תוכלי להעזר בבלון ולשם כך ניתן לקבוע יעוץ עם ד"ר דין קרן – 037645444 או info@assia.co.il
תוכלי להעזר בתרופות לירידה במשקל כמו סקסנדה או רזין ולשם כך ניתן לקבוע יעוץ עם ד"ר מושקוביץ
בנוסף ממליצה על סדרת מפגשים עם דיאטנית ופסיכולוגית במלבי, מאמן כושר אישי וטכניקות להורדת מתחים כמו יוגה, שיאצו
בארץ הניתוח מתאפשר על פי חוק רק מ BMI מעל 35 וזאת כדי להימנע מסיכוני הניתוח במשקלים נמוכים יחסית

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

השמנה לאחר הניתוח

  • מאת: ענבל
  • 10.06.2019,
  • 17:54

שלום ד"ר רזיאל היקרה,
עשיתי אצלך ניתוח שרוול לפני מעל עשור, יחסית מהראשונים.

ירדתי כחמישים ק"ג והירידה נעצרה כאשר לאחר שנה מהניתוח נכנסתי להריון.

לאחר שלוש לידות ולאורך ההנקות בעיקר, עליתי יפה במשקל, וכעת, אני עדיין 30 ק"ג פחות ממשקל השיא.

ובכל זאת, לאורך כ11 שנים עליתי מעט פחות מ20 ק"ג.

אני עדיין במינונים מצומצמים, בוודאי בהשוואה למבוגרים במשקל תקין בסביבתי.

(ילדתי בת התשע אוכלת לרוב יותר ממני, והיא במשקל תקין).
מבחינתי, אני מוכנה לאמץ שינוי מחדש בהרגלים אבל צריכה רמה מסויימת של תמיכה שאיננה קבוצתית.

אני תוהה האם ישנה מסגרת כזו שתחייב אותי לפעול באופן יחידני.

בעלי עבר אצלך את הניתוח גם הוא (ואמא, וגיסתי ועוד בסביבה).

אני ממש שואפת להעביר שינוי בבית כולו, על מנת לסייע לילדים לנצח או לפחות לרסן את הגנטיקה המבאסת שלנו.

לפני שיתחילו עם הרגלים לא בריאים (כולם במשקל תקין, ואולי מעט נמוך).

אודה לך מאוד על תשובה אישית למייל,
תודה מראש,
ענבל שרביט – גינון

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 10.06.2019,
  • 18:02

את בהחלט יכולה לרדת במשקל ואני ממליצה שתקבעי לך סדרת מפגשים במלבי עם דיאטנית ופסיכולוגית ובנוסף אנא קבעי אלי ביקורת עם בדיקות דם של ביקורת
בטלפון 03-7645444 או במייל: info@assia.co.il
כמו כן מומלץ שילוב של פעילות גופנית באופן סדיר, רצוי עם מאמן כושר אישי, כמו פילטיס, או משקולות בחדר כושר
והצלע השלישית הינה הפחתת מתחים בעזרת: מדיטציה, שיאצו, יוגה, טייצ'י, צ' קונג וכדומה
כשלב ראשון אנא שלבי בכל ארוחה ירקות והורידי ככל האפשר פחמימות. מנת חלבון וירקות יעזרו לך מאד לרדת במשקל.
בהצלחה רבה

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

פיסטולה אנאלית

  • מאת: רים
  • 22.04.2019,
  • 19:17

שלום דוקטור
אחרי ניתוח פיסטולה אנאלית עם סיטון גומי כבר שבועיים וחצי, אני עדיין סובל מכאבים עזים …..עשיתי שתי בדיקות אצל המנתח והוא אומר שהכל בסדר גמור.אבל יומיים אני מרגיש כאב באיבר המין שלי מה זאת אומרת אני מפחד.

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 22.04.2019,
  • 19:19

תגש לבדיקה נוספת של רופא המשפחה או כירורג כדי לוודא שאין אבסס באיזור פי הטבעת או פיסורה. שבועיים אחרי סיטון מגומי הכאבים צריכים כבר להירגע. אם הבדיקה תקינה אזי צריך להתאים לך משכך כאבים יעיל יותר לתקופה הקרובה.

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

דום נשימה

  • מאת: עמוס כהן
  • 18.04.2019,
  • 05:19

שלום
אני סובל מדום נשימה בשינה מעל 48 הפסקות נשימה בשעת שינה.
ביטוח לאומי הכיר בכך ונתן לי אחוזי נכות.
בנוסף אני מבוטח בחברה ביטוח פרטית לאובדן כושר עבודה והם לא מכירים במגבלה הזאת מאחר והם טוענים שאני משתמש במשאבת cpap ולכן לא צריכת להיות בעיה ,טענתי בפניהם שלא הסתגלתי למכשיר וצרפתי אישורים רפואיים על כך ,והם לא מוכנים לקבל זאת
השאלה שלי איך ניתן לתקוף את הטענה של חברת הביטוח ,אני עדין נחנק בשינה עיף כל היום,כאבי ראש.
תודה לכם
בברכה כהן עמוס

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 18.04.2019,
  • 05:21

ניתן להתאים מכשיר סיפאפ אחר או לחתור לירידה במשקל בצורה כלשהיא. ירידה במשקל אפילו של 5 קג כבר משפרת את השינה. בהצלחה רבה.

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

פיסטולה אנאלית

  • מאת: רים
  • 18.04.2019,
  • 05:16

אם כן והסיטון קשור יותר מדיי,מה ניתן לעשות בכדי להקל בכאבים?

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 18.04.2019,
  • 05:18

אפשר ליטול משכך כאבים: רוקסט פלוס, אופטלגין לסרוגין ולהבדק על ידי המנתח. הסיטון הוא כמו חוט בעצם ואפשר להחליפו או להאריכו אם זו באמת הבעיה. שווה להבדק על ידי כרורג בקופת החולים או המנתח.

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר

פיסטולה אנאלית

  • מאת: רים
  • 10.04.2019,
  • 16:38

האם שבועיים אחרי ניתוח פיסטולה אנאלית עם סיטון גומי יכול לנסוע לנופש לתורכיה למרות שיש לי כאבים עזים?

  • ד"ר אסנת רזיאל
  • 10.04.2019,
  • 16:41

ממליצה להיבדק על ידי כרורג ואם הכל בסדר לקחת איתך לנופש משככי כאבים.
הכירורג יבדוק שאין שם אבסס ויראה מה מקור הכאב.
אולי הסיטון קשור חזק מידי? אולי יש פיסורה בנוסף או טחור או אבסס.

ניתן להשתמש בכינוי

המייל לא יוצג באתר