Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > אוזני המן דלות קלוריות

אוזני המן דלות קלוריות

פורים אמנם חל השבוע, אבל אוזני המן ניתן להשיג במרכולים כבר תקופה ארוכה. אם עד עכשיו התאפקתם וחיכיתם לרגע האמת, עכשיו זה הרגע שלכם ואנחנו פה עם שני מתכונים להכנת אוזני המן דלות-סוכר ומופחתות קלוריות. הכול יחסי, כן?!

מתכון לאוזני המן

מתכון לאוזני המן

פורים כבר בפתח, ובדומה לאחיו הגדול חנוכה גם הוא מציע את מעדן החג עתיר הקלוריות שלו. ובדומה לסופגניות חנוכה שהפכו ממוצר שניתן להשיג למשך שבוע החנוכה למוצר שניתן להשיג לאורך כל החורף, כך גם אוזני ההמן קיבלו מעמד של עוגייה או ממתק חורפי שזמינותו לכל אורך החורף מחריפה את ההתמודדות עם הפיתוי המתוק הזה.

אם אתם נמנים על אלו שקונים אוזני המן מחוץ לבית, השתדלו לקנות כמות קטנה של אוזני המן, ונסו לבחור את אוזני ההמן העשויות בעבודת יד ולא את אלו התעשייתיות. בכל מקרה – שני הסוגים עתירי קלוריות, אבל אם כבר קונים עדיף לאכול פחות אוזני המן ושהן תהיינה מהזן המשובח יותר. אם אתם לא מצליחים להימנע באופן גורף מן הממתק הפורימי המסורתי הזה, יש לכם גם אפשרות לרכוש אותו בשנים האחרונות כשהוא מופחת קלוריות.

ואם בכל זאת הצלחתם לעמוד במשימת הפיתוי וחיכיתם לרגע האמת של שבוע הפורים כדי לטעום מהמעדן החגיגי, הדרך הטובה ביותר היא פשוט להכין אוזני המן מופחתות קלוריות בעצמכם. קבלו שני מתכונים של שני שפים. בתאבון!

מתכון לאוזני המן דלות סוכר של השף אבי כחל

מצרכים לבצק:

¼ 2 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר

כף ממתיק מלאכותי נוזלי

100 גרם מרגרינה רכה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

מצרכים למלית:

4 כפות ריבה לייט

כף סוכר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, בקצות האצבעות, עד שהתערובת תיראה כפירורים.
  2. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בעזרת הכף בוחשים ולאחר מכן לשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש אותו מחלקים לשני כדורים. את אחד הכדורים מרדדים עלה בצק בעובי 3 מ"מ.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי.
  4. הכנת האוזניים: חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית וסוגרים לצורת משולש. צובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה.
  5. אופים בחום של 150 מעלות במשך כחצי שעה כאשר בודקים מפעם לפעם שהמאפה לא משחים מדי.
  6. בינתיים ניתן לרדד את עלה הבצק השני ולחזור על פעולת ההכנה. כמו כן, ניתן לאסוף את שאריות הבצק לכדור נוסף ולהכין אוזני המן גם ממנו.

*באופן כללי במקום הסוכר רצוי להשתמש בכמות גדולה יותר מהממתיק המלאכותי ובכך "לחסוך" קלוריות.

 

אוזני המן דלות קלוריות – מתכון מאת פיליס גלזר

מצרכים:

200 גרם חמאה

3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר (אפשר להחליף בממתיק סטיוויה)

2 חלמונים

קליפה מגוררת של תפוז אחד

4 כפות (40 גרם) קורנפלור

3 כוסות (חצי קילו) קמח

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לתערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה את החלמונים וגרידת התפוז. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח ומוסיפים בזהירות לתערובת החמאה. מכסים את הבצק ומקררים במקרר במשך 90-60 דקות.
  2. לשים ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וקורצים כ-30 עיגולים. שמים כפית מילוי במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש. אופים בתנור מחומם מראש ל-180-170 מעלות במשך 25-20 דקות.

למילויים:  

פרג: מבשלים יחד חצי כוס חלב וחצי כוס סוכר ומוסיפים 100 גרם פרג טחון טרי, חצי כוס פירורי עוגה, מיץ וקליפה מחצי תפוז וחצי כוס צימוקים (אם רוצים) מקררים וממלאים.

אגוזים: מערבבים היטב חצי כוס סוכר ו-50 גרם חמאה רכה. מוסיפים 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס ומעט קינמון.

חבושים: משתמשים בצנצנת ריבת חבושים משובחת. ואפשר גם ממרח רוזמרי, ואפילו גם ממרח חרובים.

מחקרים דומים