Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > אז כמה קלוריות יש באמת במנה שלך?

אז כמה קלוריות יש באמת במנה שלך?

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

סקר אמריקאי מגלה כי לשפים במסעדות ממש לא אכפת כמה קלוריות מכילה המנה שהם מגישים לך. צריך לאכול לאט ובקטן, אבל זה לא כלכלי לרוב השפים

כמה קלוריות במנה

לשפים במסעדות בארה"ב לא משנה כמעט בכלל כמה קלוריות יש במנה שהם מגישים לסועדים שלהם. כך עולה מסקר רחב היקף שערכה ברברה רולס מאוניברסיטת מדינת פנסילבניה, והוצג השבוע בכנס האגודה האמריקאית להשמנת יתר שנערך בבוסטון.

מתוך 300 שפים שהשתתפו בבדיקה – רק 6 (!) ציינו כי כמות הקלוריות שמכילה המנה שהכינו היא "חשובה". למעלה ממחציתם אמרו כי לכמות הקלורית של המאכל אין כל משמעות או חשיבות.

נתונים נוספים: 70% ציינו את אופן הגשת המזון כשיקול החשוב ביותר; ל-60% עלות חומרי הגלם הייתה חשובה; ו-52% אמרו שהציפיות המוקדמות של הלקוחות הן הגורם המנחה אותם (סה"כ התשובות גדול מ-100%, משום שכל שף היה רשאי לבחור יותר מתשובה אחת).

4 מתוך כל 5 שפים הגישו מנות גדולות במיוחד – הרבה מעבר לקצובה היומית המומלצת על פי ארגוני בריאות, אולם רובם אפילו לא ידעו כי המנות האמורות נחשבות לענקיות.

"מסעדות שהיו מודאגות ממתחרות", סיפרה רולס, "הגישו כמויות גדולות יותר של פסטה ושל בשר סטייק, והשתמשו בצלחות גדולות יותר". זו מגמה מדאיגה, לדבריה, משום שבשנים האחרונות כמות המזון המוגשת במסעדות באמריקה רק הולכת וגדלה.

סוכר לבן וטיגון עמוק יותר זולים

"אני חושבת שצריך לאכול לאט ובקטן", אומרת השפית סולד, "אבל מבחינה כלכלית זה לא מסתדר לרוב השפים. זה הרבה יותר רווחי שאנשים אוכלים במהירות ובזריזות והרבה יותר זול להשתמש בסוכר לבן, בחומרים קפואים ובטיגון עמוק".

סולד מקפידה על בישול גורמה איכותי מחומרים בריאים, אבל מציינת כי "רוב השפים תוקעים מנה גדולה בצלחת ענקית, הסועד אוכל כמה שהוא יכול, מתגלגל החוצה – ומפנה את מקומו ללקוח הבא".

גם היא מודה, שלמרות שהיא עובדת עם דיאטנים, היא לא יודעת ולא טורחת לספור קלוריות. "הדגש אצלי הוא יותר על בריאות ופחות על קלוריות", היא מספרת. "זה כן יכול להיות משמין – אבל מאוד בריא. למשל, סלט עם אגוזי ברזיל ותותים מיובשים הוא לא דל בקלוריות – אבל נותן לך יתרונות בריאותיים".

"בכלל, אצל שפים", היא מוסיפה, "לערך התזונתי יש הרבה יותר ריספקט מאשר לערוך הקלורי של מנה. אנחנו לא נלחמים במגמה העולמית של חזרה לטבע – אלא משתלבים בה, ועוברים לבישול אורגני.

"רבים מהשפים שאני מכירה מכינים היום מאכלים עם ערך תזונתי גבוה יותר, מלאים בסיבים ובכלורופיל ומשביעים. נוסף על כך הם אינם משתמשים הרבה או כמעט בכלל באוכל מעובד".

עוד בנושא:

הממשל קורא למסעדות להקטין המנות

תפריטי מסעדות – הדור הבא

"מזון מעובד הוא פשוט רעל"

צלחת גדולה – כרס ענקית

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

אסיא בריאטריק, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר באסיא בריאטריק הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח באסיא בריאטריק – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים