אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > בישול דיאטטי: איך מבשלים עם פחות קלוריות?

בישול דיאטטי: איך מבשלים עם פחות קלוריות?

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

בישול דל קלוריות: מחליפים שקדים בשיבולת שועל ומשתמשים בשמן קנולה במקום במרגרינה. כמה טיפים מהמטבח: בישול ואפייה שיוכלו לחסוך לכם הרבה קלוריות

בישול דיאטטי

"כל מסע גדול", גורס פתגם סיני עתיק, "מתחיל בצעד אחד קטן". גם אם יש לכם כמה וכמה קילוגרמים להוריד – למה לא להתחיל בקטן, ולבשל עם פחות קלוריות? מומחי "דיאטה קלאב" אספו למענכם כמה טיפים לבישול שכזה. בהחלט אפשר להתחיל בהם.

שומן:

רצוי להשתמש בשמן ולא במרגרינה, וכך נחליף את השומן הרווי והמזיק בשומן בלתי רווי ופחות מזיק. בישול ואפייה עם שמן קנולה עדיפים, משום שהוא מכיל כמות קטנה מאוד של שומן רווי. מאוד חשוב להתרגל לא לשפוך שמן ישר מהבקבוק לסיר, ולהתחיל למדוד. על תחתית הסיר זה יכול להיראות לנו מעט, אבל אם נאסוף את השמן נראה שמדובר בכמות לא מבוטלת. מומלץ לצקת את השמן בכפית, ולחשב את הכמות הדרושה לפי מספר הסועדים. הכמות הסבירה היא כפית שמן אחת לכל סועד.

קמח:

מומלץ להשתמש בקמח מלא במקום בקמח לבן. כך יהיו המאפים עשירים בסיבים תזונתיים, שמסייעים בתהליך העיכול ותורמים לתחושה של שובע.

ביצים:

במקום להניח את כל הביצים שלמות, ניתן להפחית את מספר החלמונים (החלקים הצהובים של הביצה, העשירים בשומן וכולסטרול) ולשמור על מספר החלבונים כמספר הביצים הדרוש.

הגודל כן קובע:

בעת בישול או אפייה אנחנו יכולים לקבוע את גודל דברי המאפה. אפשר לנצל זאת ולהכין מנות קטנות, וכך לחסוך עוד כמה קלוריות.

תוספות עשירות: אם המאפה או התבשיל מכיל גם תוספות כמו אגוזים ושקדים, שעשירות בקלוריות, אפשר להחליף אותן בגרנולה, שיבולת שועל או צימוקים, שיעשירו את הטעם במחיר קלורי נמוך יותר.

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

אסיא בריאטריק, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר באסיא בריאטריק הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח באסיא בריאטריק – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים