Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > גם בעבודה: ארוחת צהריים מסודרת

גם בעבודה: ארוחת צהריים מסודרת

דיאטנית קלינית יפית קסלר

דיאטנית קלינית בכירה במרכז לטיפול בהשמנת יתר (מלב"י). בעלת תואר ראשון במדעי התזונה בהצטיינות, ותואר שני במדעי הרפואה בחוג לאפידימיולוגיה ורפואה מונעת מאוניברסיטת ת"א…. למידע נוסף »

שלח שאלה

אתם עובדים שעות רבות וצריכים לאכול. עצרו לרגע ועם יד על הלב – האם אתם יושבים לאכול ליד שולחן אוכל או ליד שולחן העבודה? הדיאטנית יפית קסלר מבקשת להקנות לכם הרגלי אכילה נכונים בזמן העבודה

ארוחת צהריים מסודרת בעבודה

 אנחנו מכורים לעבודה. רובנו עובדים שעות רבות ביום וחשים מחויבים להישגים ולתוצאות שירשימו את הבוס. אנשים רבים מתקשים למצוא זמן לשבת ולאכול ארוחת צהרים מסודרת במהלך יום העבודה.

 עצרו לרגע וחשבו, עם יד על הלב בבקשה – איך נראית הפסקת הצהריים שלכם בעבודה?

אם מוגדרת לכם חצי שעה הפסקה, רק הזמן שלוקח לצאת מהמשרד, לקנות אוכל, לעמוד בתור ולשלם לוקח כ-20 דקות במקרה הטוב. עוד מסתמן שחלק גדול מהעובדים אוכלים את הארוחה שלהם מול מסך המחשב, ובעיקר מביאים משהו לחטוף במקום לשבת ולאכול ארוחת צהריים מסודרת.

ובכן, אכילת אוכל מזין ומשביע בנחת ובקשיבות מלאה כל מספר שעות היא חיונית להצלחה שלנו לשמור על משקל גוף תקין ותזונה נכונה, קל וחומר להצלחת הניתוח הבריאטרי. את זה אתם כבר יודעים.

 תזונה בעבודה: הטיפים

בהנחה שהתיאוריה מובנת ואנחנו מסכימים עליה, נשארת פתוחה השאלה – איך מיישמים את זה בפועל?

להלן חמש עצות זהב שיעזרו לכם לאכול נכון גם במסגרת העבודה:

  1. הביאו אוכל מהבית – ראשית, הבאת אוכל מהבית תחסוך את זמן העמידה בתור לקניית הארוחה. בנוסף, מחקרים מראים שכשאנחנו רעבים אנו נוטים לבחור יותר מאכלים עתירי קלוריות, ולכן לא מומלץ לצאת לבחור ארוחה כשאתם רעבים וממהרים.
  2. אוכלים. נקודה – בהפסקת האוכל קומו מהכיסא ושנו אווירה. זוהי הזדמנות מצוינת לעשות הפסקה מהעבודה. אם תאכלו תוך כדי עבודה, תהיו פחות מרוכזים באכילה ואתם עלולים לאכול כמות גדולה יותר ממה הגוף שלכם באמת צריך. בנוסף, בגלל שלא באמת עשיתם הפסקה, יתכן שתמצאו את עצמכם בעוד שעה קמים ו"מחפשים" משהו לאכול במטבחון, מתוך צורך לקום ולהתאוורר שמתורגם אוטומטית לצנצנת העוגיות במשרד.
  3. תיאום ציפיות בעבודה – דברו עם הבוס. אם אתם עובדים במסגרת עבודה לחוצה ואין לכם זמן לארוחות מסודרות, בקשו ממנו שיחה קצרה והסבירו לו על חשיבות האכילה להצלחת ניתוח שעברתם. במידת הצורך ניתן להביא על כך מכתב מהרופא או מהדיאטנית הבריאטרית שלכם ולקבל אישור רפואי להפסקות האוכל.
  4. הימנעו מחטיפים – הימנעו מאכילת חטיפים על הדרך כדי "לסגור פינה". כל מזון שאתם מכניסים לפה הוא ארוחה. אם היום שלכם מורכב מהרבה "קצתים", גם תכניסו יותר קלוריות לסך היומי וגם תגיעו הביתה מורעבים ותאכלו מעבר לקיבולת שלכם.
  5. ארוחה מגוונת ומשביעה – בחרו הרכב ארוחות משביע, כזה שמשלב כמה קבוצות מזון: פרוסה עם גבינה או ביצה וירקות, יוגורט עם קורנפלקס המכיל סיבים, אורז עם בולונז, עדשים עם טופו, בייגלה עם גבינה ועוד. שילוב המזונות יביא לפירוק איטי יותר של המזון וישביע אתכם ליותר זמן, בהשוואה לאכילה של פחמימות לבד (למשל קרקרים) או חלבונים לבד (למשל יוגורט).

 היום בהפסקת הצהריים שלכם בעבודה קחו לכם הפסקה לארוחה רגועה ומשביעה. מגיע לכם!

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • ד"ר אסנת רזיאל

    מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר הילה חרמון

    מנתחת בכירה בבית החולים תל השומר ע"ש שיבא – מומחית לניתוחים בריאטריים, ניתוחי שרוול קיבה, מעקף קיבה ומעקף קיבה בהשקה אחת.
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים