אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > גלידה ושלגונים: זהירות, פיתויים!

גלידה ושלגונים: זהירות, פיתויים!

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

השרב מכה בנו ואין כמו גלידה קרה וקרטיב מרענן כדי להוריד את טמפרטורת הגוף. אבל, היי – תיזהרו לא להגזים איתם. למה לשים לב כשניגשים למקררי גלידה וכמה קלוריות זה עולה לנו?

מזג האוויר מסביב מזכיר לנו שאנחנו כבר בעונה החמה. זו שמביאה עמה לא רק חשק לשכשך במים, ללכת לחוף הים ולהתענג על אבטיח מתוק, אלא לפנק את עצמנו עם ארטיק צונן. סתם כי בא לי ללקק.

גלידה קלוריות

אם אתם ילדי שנות השבעים או השישים, אתם בוודאי זוכרים שבילוי על חוף הים בקיץ, כלל לא רק את השמשייה המסורתית ואת כיסא הנוח המושכר, אלא גם המתנה למוכר הארטיקים עם התיבה שצועק בקולי קולות ומכריז על מרכולתו. רגע, אתם בוודאי אומרים עכשיו לעצמכם, הם לא נעלמו מהנוף, אנחנו עדיין פוגשים אותם על החוף.  נכון, אבל מה שהשתנה היא תכולת התיבה שהם נושאים עימם: הארטיקים והגלידות, שאנחנו אוכלים בכל פעם שמתחילה העונה, הפכו להיות כבדים יותר במשקלם, במחירם ובעיקר עתירי קלוריות הרבה יותר.

הסכנה ממוצרי הגלידות החדשים ומן הגיוון שלהם אורבת לנו לא רק בחופים. היא נמצאת גם במרכולים, בפיצוציות הפתוחות לאורך כל שעות היממה וגם על שלטי החוצות מסביבנו. שיווק גלידות ושלגונים בישראל הפך לעסק גדול וריווחי במיוחד.

יש לי גלידה הכי טובה

העשור האחרון הביא איתו התפוצצות מותגית של ממש בכל מה שקשור לגלידות ושלגונים. במהלכו, נכנסו לארץ כמה שחקנים בין לאומיים כמו נוטלה, בן אנד ג'ריס, האגן דאז ועוד. אלו, לא רק שהציבו סטנדרטים גבוהים לשוק הגלידות למפעלים מקומיים ותיקים כגון שטראוס או פלדמן, הם הביאו איתם תחרות עזה על קיבתו של הצרכן המתבטאת בשלגונים ובגלידות משוכללים הרבה יותר מאי פעם.

הקרב על הצרכן הישראלי הוא קרב של טעמים עזים וחדשים, המופצים בכל שנה לשוק, כמו היו גלידות מותגי אופנה של ממש. החידוש, הגיוון, פיתוחם של טעמים, צבעים וצורות חדשות של שלגונים בכל קיץ וקידום מותגי חזק שלהם עושה את ההימנעות מהצריכה הזו כמעט בלתי אפשרית.

גזרת תעשיית הגלידות בישראל היא עונתית מאד. הישראלים, בהשוואה לאירופאים, אינם אוהבים לאכול גלידה בחורף, והצריכה כאן בקיץ לאדם גדולה לאין שיעור מאשר זו החורפית. אתם לא יכולים שלא לשים לב למאמץ השיווקי המוגבר של כל החברות לפרסם את מרכולתן בחודשים החמים בכל מקום אפשרי במדיה.

400 קלוריות לארטיק

לא רק הטעמים. גודל השלגונים כיום הוא מעל לפי שניים וחצי מגודלם של השלגונים בעבר. החברות מתחרות לא רק בטעמים החדשים ובאריזות מושכות. אם בעבר יכולתם לבחור בין "ארטיק קרח", ל"ארטיק שוקו בננה" ,שהיו כולם בגדלים סבירים ובמשקלים סבירים, קשה שלא לשים לב לגודלם של השלגונים החדשים המודרניים – הם גדולים יותר. משקלם של השלגונים והגלידות עתירי החלב והסוכרים פשוט גדול יותר וערכם הקלורי רב, רב מדי.

לשם השוואה, בשלגון קרח ממוצע כמות הקלוריות היא כ-80 קלוריות לערך. אכן קינוח מתקתק בעל ערך קלורי סביר לחלוטין. ארטיק מגנום בגודל רגיל יכיל כ-400 קלוריות. כן, אתם לא טועים. פי חמש קלוריות.בשורה התחתונה, לפינוק הקיץ המפתה הזה ישנם ערכים קלוריים גבוהים במיוחד, וזכרו, שכמו תמיד, כאשר מדובר בענקי מזון, אתם עומדים אל מול מתקפה שיווקית המטשטשת במיוחד את הערכיים הקלוריים והתזונתיים ובוחרת להדגיש את ההנאה הרגעית שתגרם לכם מצריכת המוצר.

אין כמו פרי כקינוח המספק סוכרים וערכים קלוריים סבירים, אבל בחוף הים, וגם בבית, רצוי להסתפק בשלגונים צנועים יותר. לא יכולים לוותר על שלגון איכותי ועתיר שמנת? חפשו את אריזות המיני של השלגונים בסופרמרקטים, אך שם יש מכשלה אחרת, אתם לוקחים את כל הקרטון הביתה.

רבים מאתנו מגדילים את צריכת הקלוריות בקיץ במקום להפחית אותה, צריכה מוגברת ולא אחראית של גלידות יכולה להיות אחת הסיבות המרכזיות לכך.

ועכשיו כשאתם מודעים יותר. מה תיקחו איתכם לחוף הים?

עוד בנושא:

מותר לאכול גלידה בקיץ

חייך, אכלת אותה!

כיצד לשמור על המשקל לאחר ניתוח הרזיה

הרצאות החודש במלב"י

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים