Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > הילד אוהב בשר? זה בגנים שלו

הילד אוהב בשר? זה בגנים שלו

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

מחקר בריטי חדש גילה כי הנטייה להעדיף בשר ודגים היא גנטית, בעוד שאהבת ירקות ודברי מתיקה – נרכשת

תהית למה הילד שלך כל כך אוהב שניצל, ופחות מחבב ירקות מאודים? מחקר חדש מגלה כי הנטייה לאהוב מזונות עשירים בחלבונים (כמו בשר, ביצים ודגים) נקבעת על ידי הגנים שהוא ירש, ופחות על ידי הסביבה.

אכילת בשר וגנטיקה

ממצאי המחקר מעלים עוד, כי התאווה לירקות, פירות ודברי מתיקה אינם מושפעת באופן גנטי, והיא ניתנת להכוונה ולחינוך סביבתיים.

את המחקר, שפורסם בכתב העת Physiology and Behavior, ערכה הפרופסור ג'יין ווארדל מהמרכז הבריטי לחקר הסרטן, בשיתוף פעולה בין קינגס קולג' ליוניברסיטי קולג' בלונדון.

כדי לחקור את הסוגיה, גייסה ווארדל 214 זוגות של תאומים בגילאי 4 עד 5 – מתוכם 103 זהים, ואילו היתר (111) תאומים לא זהים.

אצל תאומים זהים קיימת התאמה של 100% בגנים שלהם, בעוד שאצל תאומים לא זהים, שיעור ההתאמה עומד על 50%. הדבר מאפשר לחוקרים לבודד משתנים שהם בעלי אופי גנטי.

המחקר עצמו נערך באמצעות שאלונים שכל אמא התבקשה למלא. כל שאלון כלל 77 פריטי מזון, והמשיבות התבקשו לדווח על תדירות צריכתו אצל כל אחד מילדיהם.

לאחר שסווגו פריטי המזון לקבוצות, שכללו "ירקות", "פירות", "קינוחים", ו"בשר ודגים", גילו החוקרים כי הקשר בין אהבת מוצרי בשר ודגים לבין גנים הוא גבוה ועומד על 0.78, בעוד שהקשר הגנטי בין אהבת קינוחים וירקות הוא נמוך, ועומד על 0.2 (לקינוחים) ו-0.37 (לירקות).

"ככל שנדע יותר על התהליך שגורם לילדים לאהוב או לשנוא מזון מסויים – כך נוכל להילחם ביעילות רבה יותר במגפת ההשמנה שהולכת ומתגברת, בייחוד אצל הדור הצעיר", אמרה החוקרת.

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

אסיא בריאטריק, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר באסיא בריאטריק הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח באסיא בריאטריק – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים