Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > הכל כלול, גם הקלוריות!

הכל כלול, גם הקלוריות!

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

תורכיה, רודוס, אילת, זה ממש לא משנה איפה בחרתם ליהנות בחופשת החג והקיץ – חופשות נוסח הכל כלול לא מחייבות לאכול הכל. ראו הוזהרתם!

הכל כלול

אין ספק כי חופשות נוסח הכל כלול, בארץ או בחו"ל, מאוד מפתות וקוסמות, הן מבחינת המחיר והן מבחינת התמורה. יש משהו מפנק בידיעה שאפשר להתכבד 24/7  במטעמי שפים של בתי מלון, במיוחד אם נופשים במסגרת משפחתית ואפשר להציע אוכל זמין ומידי לילדים, שרעבים בתדירות גבוהה יותר בגיל הרך.

בטח שמעתם לפחות חבר שחזר מחופשה ואמר "השמנתי לפחות שלושה קילוגרמים בשבוע שהיינו שם". וזו לא תהיה בהכרח הגזמה. זו מציאות עגומה שבה התרת הרסן במהלך חופשה מתחברת לזמינות אדירה ושפע ואיכות של מזון והתוצאה עלולה באמת להיות עגומה.

השאלה, וכאן שכל אחד ישים יד על הבטן, האם במסגרת החופשה ממשיכים לשמור על תזונה נכונה או מתפתים לשלל המטעמים המוגשים חופשי על הבר. אם תשאלו אותנו, התשובה תהיה כמובן שלא מתפתים ושומרים על תזונה מאוזנת גם בחופשה.

לחזור מחופשת הכל כלול בלי גרם מיותר – הטיפים:

שמירה על המשקל

כלל ראשון הוא להחליט שאתם שומרים על המשקל במהלך החופשה ויהי מה.

הבעיה: מגוון המנות
אחת מן הדרכים לשלוט במשקלכם, היא להיות אדונים לגודל המנות שאתם אוכלים, לזמנים שבהם אתם אוכלים. נופשוני הכל כלול מפרים את המשוואה הזו לחלוטין: איש אינו מגביל את גודל המנות שאתם מעמיסים על הצלחת, המגוון אדיר וקשה להאשים אתכם כאשר אתם "נכנעים" לניחוחות של עשרות תבשילים שונים בריחות מוכרים יותר או פחות ופשוט רוצים לטעום "קצת" מכל דבר. המעט הזה, בהכפלה של כל מגוון המנות המוגשות לכם, פשוט הופך ל"המון", ומשקלכם הופך בלי שתשימו לב לקורבן המרכזי של החופשה הזו.

מה עושים?

נאמנים למקור התזונה המאוזנת שלכם

בוחרים להתמקד בכל ארוחה במנות מסוימות בלבד ולוקחים כמות סבירה בלי לעשות סיבוב שני בבופה. הרכיבו על הצלחת שלכם מנת ארוחה הכוללת מינון נכון של חלבונים פחמימות וירקות, גם אם אתם רוצים לנסות מנה לא מוכרת, התייחסו לאחוז שלה בתוך הצלחת. והכי חשוב – לא מתפתים לטעימות מכל ההיצע המוגש ונשארים נאמנים לעצמכם, למרות השפע.

הבעיה: אוכל סביב השעון

בחיים הרגילים שלכם, כאשר אתם לא בחופשה, המטבח שלכם באמצע הלילה הוא מקום מפתה הרבה פחות מחדרי האוכל בבתי המלון. לחמם לעצמכם אוכל באמצע הלילה היא הרפתקה שגם תשאיר אתכם ערים וגם תאמץ אתכם. כאשר מישהו אחר דואג ומציע זמינות אדירה סביב השעון של מטבח פעיל ופתוח, במיוחד אם נשארים ערים עד מאוחר עם חברים, נשנוש חצות הופך לפתע לארוחת לילה מלאה וגדולה בחסות חדרי אוכל שפתוחים כל הלילה.

וזה עוד לפני שדיברנו על מקררי הגלידות והמשקאות הממותקים הזמינים ליד בריכת הילדים.

מה עושים?

נאמנים למקור לסדר הארוחות והשעות שלכם

נשארים נאמנים לסדר הארוחות שלכם ושעות האכילה הקבועות שלכם, אל תחרגו מהן והתעלמו מזמינותו הגבוהה של המטבח. גם אם המטבח פתוח 24 שעות, סגרו את המטבח הפנימי בראשכם, איכלו בזמנים שישקפו את השגרה שלכם בבית.

טרם היציאה לחופשה המשפחתית, הכינו את הילדים לשפע הפיתויים ודברו איתם על המינון הנכון. ילדים מטבעם יבקשו לאכול מכל הבא ליד עוגות, גלידות ושאר פיתויים. סכמו איתם מראש מהי כמות המזון, הממתקים והמשקאות הממותקים שהם יכולים לאכול מדי יום, והקפידו על תזונה מאוזנת גם בקרב הילדים.

פעילות גופנית

הכלל השני הוא לשמור על פעילות גופנית. חופש הוא הזמן לקחת חופש מהשגרה שלכם, אבל לא מהפעילות הספורטיבית שאתם נוהגים לעשות, חשוב לעשות הכל על מנת להמשיך בשגרת האימונים שלכם ושל ילדיכם, היא זו שתסייע לכם לשרוף קלוריות ולשמור על הבריאות.

כל חופשה מסתיימת בסופו של דבר, ואם הקפדתם על הכללים כנראה שתחזרו בלי מטען עודף. בעצם, אולי רק כזה של קניות ומזכרות.

שתהיה לכם חופשה מהנה!

עוד בנושא:

רשמית: השמנת יתר מגפה
משחקי הרעב: גרסת ההורמונים
תודה, בשבילי בלי סוכר
נביאי הסוכרת סוג 2
הרצאות החודש במלב"י

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים