Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > יוון משמינה: הכל (לא) בגלל הסופלאקי

יוון משמינה: הכל (לא) בגלל הסופלאקי

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

בני הנוער של יוון זונחים את מנהגי האבות, שנהנו מתזונה ים-תיכונית פשוטה, טעימה ובריאה – ועוברים ל"פאסט פוד" מעובד. התוצאה: היוונים הולכים ומשמינים

יוון משמינה

מגפת ההשמנה לא פוסחת גם על יוון: אפילו תושבי המדינה שפעם נודעו באורח חייהם הבריא, שכלל שנת צהריים מיטיבה ודיאטה ים-תיכונית מזינה, הולכים ומשמינים, ומימדי ההשמנה שם הולכים ומתקרבים בצעדי ענק לאלו של ארצות הברית.

ממחקר שנערך עבור איגוד ההשמנה היווני (Hellenic Medical Association for Obesity) על ידי האוניברסיטאות בטראס (Thrace) ובטסאלי (Thessaly) עולה כי 30% מהילדים ובני הנוער ביווון סובלים כיום מעודף משקל או מהשמנת יתר.

עלייה של 3 ק"ג

מנתוני המחקר עולה כי בני ה-10 היווניים של היום שוקלים 38 ק"ג בממוצע, ומשקלן של בנות ה-10 של היום כבר עומד על 37.6 ק"ג. מדובר בעלייה של 3 ק"ג בעשור האחרון, בהשוואה למשקלם של בני ה-10 ב-1994.

"התזונה שלנו השתנתה והיא כבר ממש לא מה שהייתה", קוננה מזכ"לית איגוד ההשמנה, מריה האספידו. "עד לא מכבר היו אוכלים כאן כמו אבותינו מימים ימימה – כל דבר בעונתו, פשוט, טעים ובעיקר בריא. כעת, התזונה של הנוער שלנו היא הרבה יותר מערבית".

"מערבית", אגב, בלשון ההמעטה הדיפלומטית של האספידו, משמעותה כמובן – אמריקאית. זאת תזונה שכוללת הרבה יותר המבורגרים, צ'יפס, שתייה קלה ומתוקה, "פאסט פוד", וגם הרבה מאוד מזון מעובד ומוכן.

פעם אכלו מזון ים-תיכוני

פעם, היא מספרת, התזונה היוונית הייתה מבוססת על מזון ים-תיכוני, שכלל דברים כמו לחם, תפוחי אדמה ושמן זית, ונחשבה למודל לתזונה בריאה שמבטיחה אריכות ימים. אולם כיום, לדבריה, הצריכה של בשר, דגים, גבינה ומזון סינתטי ומעובד עלתה באופן ניכר.

כמעט 40% מתושבי יוון כיום סובלים מעודף משקל או מהשמנה. 25% מתושבי מדינת 3,000 האיים כבר מוגדרים כבעלי השמנת יתר. סקר שערך האיגוד האירופאי באחרונה, מגלה כי יותר מ-93% מתושבי יוון, סבורים שמימדי ההשמנה אצלם עלו דרמטית ב-5 השנים האחרונות.

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

אסיא בריאטריק, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר באסיא בריאטריק הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח באסיא בריאטריק – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים