Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > ניתוח שרוול: הנחיות תזונתיות להמשך

ניתוח שרוול: הנחיות תזונתיות להמשך

דיאטנית קלינית סיגל אלפסה

דיאטנית בריאטרית במלב"י –המרכז לטיפול בהשמנת יתר , מקבוצת "אסיא מדיקל " – משתתפת בוועדות הערכה של המועמדים לניתוח וליווי של המנותחים לאחריו, כמו כן מנחת קבוצות לאחר ניתוחים בריאטרים .
למידע נוסף »

שלח שאלה

בחודשים הראשונים לאחר ניתוח שרוול המנותח לומד להכיר את גופו בכלל ואת קיבתו בפרט מחדש. הדיאטנית סיגל אלפסה עם מספר דרכים להתמודד עם המציאות החדשה (ולא במקום מפגש אישי עם דיאטנית)

אחרי ניתוח שרוול

בחודשים הראשונים לאחר ניתוח שרוול, המנותח  לומד להכיר את גופו מחדש ואת קיבתו בפרט, ומתמודד עם תחושות חדשות  כמו שובע ורעב, למידה של קצב אכילה רצוי, התמודדות עם הקושי בהפרדה של 20 דקות בין אוכל ושתייה וכמובן ההתקדמות ההדרגתית בחשיפה למזונות השונים ובעיקר לפירות וירקות וחלבונים שונים.

כדי להקל את ההסתגלות למצב החדש, להלן מספר הנחיות, בהן אתמקד בפירות והירקות המותרים בשלבים הראשונים לאחר הניתוח. ההנחיות מתמקדות בזמן המידי שלאחר הניתוח ועד חודשיים לאחריו, ההנחיות אינן מחליפות פגישה עם דיאטנית ואינן מהוות המלצות המספקות את כל הדרישות התזונתיות המומלצות, אלו יעשו במפגשים פרטניים מול הדיאטנית.

שלב 1: החל מהיום השני לניתוח ועד שבועיים לאחריו

לאחר שניתנה הוראה של המנתח להתחיל כלכלה, הכוונה היא לכלכלה שהיא בעיקר נוזלים, כגון: מים, מים בטעמים, תה, קפה, ג'לי, קרטיבים, מיץ מסונן וכדומה.

החל מהיום הרביעי ניתן להוסיף בהדרגה גבינה לבנה חלקה, יוגורט או מעדן ללא חתיכות פרי.

שלב 2: שבועיים לאחר ניתוח שרוול

יש להתחיל לאכול ארוחות קטנות בכל 2-3 שעות.

ניתן להוסיף בהדרגה את הירקות הבאים בלבד: ירקות מבושלים ללא קליפה: גזר, קישוא, דלעת, עגבנייה וחצילים. יש למעוך בעזרת מזלג וללעוס היטב. כמות מומלצת לפירה בארוחה – עד כף אחת.

פתית עם הממרחים הבאים: טחינה, חומוס, גבינה לבנה או טונה. מותר לאכול עד חמש פרוסות פתית ביום. בשלב זה מומלץ לאכול בארוחה 1-1.5 פתית.

קציצה: קציצת עוף, הודו או דג. מומלץ להכין קציצה ברוטב. ניתן להשתמש במעט בצל בהכנת הקציצות, ברם לא להשתמש בשום ולא להרבות ולא להשתמש בתבלינים חריפים בשלב זה.

ביצה: רק שבוע לאחר מכן ניתן להוסיף ביצה קשה או מקושקשת, מומלץ לערבב עם כף גבינה.

שלב זה נמשך עד חודש לאחר הניתוח, בשלב זה אסור להוסיף ירקות או פירות אחרים או טריים אלא רק לפי הנחיות אלו.

שלב 3: חודש לאחר הניתוח

ניתן להוסיף בהדרגה וכמובן תוך כדי לעיסה איטית את הירקות והפירות הבאים: עגבנייה ומלפפון קלופים וחסה; תפוח עץ ואגס קלופים ובננה. בשלב זה אין להוסיף פירות וירקות נוספים, יש להקפיד על הקילוף למשך שבוע ולאחר שבוע ניתן לא לקלף.

ממולאים ובשר בקר: בשלב זה ניתן להוסיף גם פטריות ופלפל אדום מבושל (ממולאים). כמו כן, ניתן להשתמש בבשר בקר טחון בהכנת הקציצות ולשלב עם בשר הודו או עוף. בנוסף, ניתן להתנסות בפרגית או פולקע עוף. חשוב מאוד ללעוס היטב.

שלב 4: חודש וחצי לאחר הניתוח

ניתן להוסיף בהדרגה מאכלים, כמו: אורז, קוסקוס, בורגול, כוסמת, אפונה ועדשים.

טוסט: וניתן לאכול לחם כצנים (טוסט) במקום הקרקרים.

ירקות יוצרי גזים כגון: כרוב, כרובית, ברוקולי – מומלץ להתנסות בהם רק כחודשיים לאחר הניתוח.

חשוב: במידה ויש ירקות ופירות שלא צוינו בסקירה זה אומר שהם אינם מותרים בשלב זה לאחר הניתוח.

הנחיות כלליות למנותחים:

  • מומלץ לשתות לפחות  10  כוסות מים ביום.
  • לקחת כדור מולטי-ויטמין ביום, כאשר בחודש הראשון יש לקחת מולטי ויטמין למציצה או סירופ (לרוב של ילדים ולכן במינון כפול) .
  • להפריד נוזלים ממוצקים, לפחות 20 דקות ביניהם.
  • פירות וירקות אסורים לתמיד: רימון, גויאבה, סברס, אפרסמון, ציפת פרי הדר, תירס, מנגו, סלרי, פופקורן וקמח מצות.
  • בחג הפסח מותרת אכילת מצה כזית לצורך המצווה. מצה עשויה ליצור עיסה קשה לעיכול בתוך הקיבה ועל כן אינה מומלצת לאחר ניתוחים בריאטריים.

חשוב לזכור כי אלו הן הנחיות כלליות בלבד, לכל מנותח קצב החלמה אישי משלו, יתכן ויהיו מזונות המומלצים ברשימה אך עדיין לא יסבלו על-ידי המנותח ולכן השלבים יהיו איטיים יותר. יש להיפגש עם דיאטנית ולהתאים תכנית אישית.

עוד בנושא:

בדרך לניתוח בריאטרי? בדוק מה חסר לך

ניתוח שרוול קיבה או מעקף קיבה?

יתרונותיו הבריאותיים של התה הירוק

סוף עידן הפירמידות, קבלו את "צלחת המזון" החדשה

הרצאות החודש במלב"י

לקביעת תור ליעוץ: 03-7645444  או: info@assia.co.il

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • ד"ר אסנת רזיאל

    מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר הילה חרמון

    מנתחת בכירה בבית החולים תל השומר ע"ש שיבא – מומחית לניתוחים בריאטריים, ניתוחי שרוול קיבה, מעקף קיבה ומעקף קיבה בהשקה אחת.
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים