"הניתוח הבריאטרי הוא רק מקפצה"

אין חכמות כבעלות ניסיון: נשים שעברו ניתוחי קיצור קיבה לפני למעלה מעשור מספרות על המאבק לשמור על ההישג, הטיפים שמונעים השמנה חוזרת – והסכנות הבריאותיות. על דבר אחד כולן מסכימות: "כשלא עושים שינוי בראש, הניתוח לא עובד"

"אחת הגישות היעילות ביותר היום במלחמה במגפת השמנת היתר העולמית, היא הגישה ההוליסטית" – כך אומרת ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בניתוחים בריאטריים בקבוצת "אסיא מדיקל", "אסותא" רמת החייל. לדבריה, "בגישה זו רואים את המנותח הבריאטרי כאדם עם מכלול בעיות שהובילו להשמנת יתר קיצונית. הטיפול מתייחס לכולן, לא רק באמצעות ניתוח". ד"ר רזיאל מסבירה כי הגישה מורכבת משילוב של מעקב צמוד אחר המנותח והישגיו, טיפול רגשי המנסה לטפל במקורות הרגשיים שהובילו לאכילת יתר, שינוי הרגלי אכילה לא בריאים מן היסוד, חינוך תזונתי ושילוב של פעילות ספורטיבית כדרך חיים. "כל אלה הופכים את הצלחתם המוכחת של מנותחים בריאטרים לגורפת ומתמשכת יותר בשמירה על משקל תקין, ואיתו, על איכות חיים גבוהה יותר", היא טוענת.

ד"ר רזיאל מדגישה את חשיבות הפעילות הגופנית לאחר ניתוח בריאטרי לשיפור המצב הבריאותי של המטופל. "אני ממליצה להירשם לפעילת הפילאטיס המתונה, או ליוגה, או פשוט ליצור לעצמך קבוצת הליכה עם חבר טוב או מטופל בעל מוטיבציה דומה. הדרך חזרה לחיים חברתיים ולהחזרת התחושה הטובה לגבי דימוי הגוף, ומעבר לכך אף הבריאות הפיזית, עוברת אחרי הניתוח הבריאטרי דווקא בשביל ההליכה הפסטורלי בפארק השכונתי".

"הניתוח הבריאטרי הוא רק מקפצה" – לחצו כאן לכתבה המלאה ב YNET

צוות רפואי

No data was found
לזימון תור
נדאג להפנות את פנייתך לנציג/ת זימון תורים ונחזור אליך בהקדם.