Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > אכילה מסודרת: לרזות, בלי להיות רעבים

אכילה מסודרת: לרזות, בלי להיות רעבים

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

אנחנו נוטים לזלזל בתחושת הרעב שלנו במהלך הדיאטה וחושבים כי מדובר בסוג של "רע הכרחי", מעין מס או חוב שעלינו לשלם על מנת לרזות. ד"ר אסנת רזיאל מסבירה לכם מדוע תחושת הרעב שאתם מרגישים לא רק שהיא מיותרת, אלא שהיא הופכת לאויב הגדול שלכם בתהליך

זה מתחיל בתור עקצוצים כאלו כבר ביום הראשון של הדיאטה. החלטתם להתחיל בתהליך של ירידה במשקל ואתם חושבים שאתם זקוקים ל"דחיפה רצינית". אתם שבעי רצון מהיכולת שלכם להחזיק מעמד, הינה כבר עבר לו שבוע שלם וגם מד המשקל מתחיל להגיב אליכם בחיוב. אתם יורדים במהירות את הקילוגרמים הראשונים ואז אתם עושים את הטעות הראשונה – אתם מתעלמים מתחושת הרעב הזו שמתחילה להתעצם.סופו של הסיפור כבר ידוע לכם, באחד מן הימים האלו שבהם אתם מרעיבים את עצמכם אבל לא באמת עושים דיאטה, התחושה הזו מנצחת והיא גורמת לכם "לשבור" את הדיאטה בהתנפלות חסרת מעצורים על כול מה שיש במקרר ובסביבתו. בתוך זמן קצר אתם מוצאים עצמכם מפצים את עצמכם ומעלים בחזרה את המשקל שהורדתם.

תחושת רעב בדיאטה

תחושת הרעב שחשתם בימים הראשונים והתעלמתם ממנה, רק כי יכולתם לנצח אותה, היא הסיבה המרכזית לכישלון שלכם. ההתעלמות הזו יוצרת הדחקה ושיבושים במהלך העניינים התקין של גופכם. בהיעדר יעדי תזונה נכונים, ההרעבה הזו מפעילה את טריגר מנגנון ההישרדות הקדום שלנו ובמוקדם או במאוחר הזלילה הגדולה תגיע גם תגיע עם ריבית דריבית במשקל.

הפתרון: אכילה מסודרת

כאשר אוכלים לא מתוך תחושת רעב קל לנו יותר לשבוע. כלומר, יש להגיע למצב של אכילה מסודרת גם כאשר לא מרגישים רעב, אלא פשוט כי צריך לאכול. ותתפלאו, מכניזם ההישרדות שלנו מגיב בהתאם, הגוף לא מרגיש מורעב אלא מוזן והמלחמה הפנימית בין המנגנון הזה לבין היכולת שלנו להתאפק (שתמיד נפסיד בה בסופו של דבר) פשוט לא מתקיימת.

החשיבות להזנה של הגוף בכול שלוש שעות היא קריטית, לא רק בדיאטה אבל בעיקר בתקופה מעין זו. ההזנה הקבועה מייצבת את הסוכרים בדם, מזרימה אנרגיה חדשה ובעיקר גורמת לאכול מבלי שאנחנו רעבים מדי. נכון, בדיאטה יש צורך להוריד את גודל המנות, סוגי המזונות חייבים להיות פחות עתירי קלוריות ושומנים, עם זאת אין צורך "לדלג" על ארוחות, הדילוג הזה רק מתדלק את המכניזם ההישרדותי וגורם לנו להיכשל בכל פעם מחדש.

רבים מן המתמידים בתהליך הירידה במשקל ובשמירה על משקל תקין לאורך זמן הפכו את עקרון ההזנה בכל שלוש שעות לדרך חיים של ממש, ולמעשה היא זו שגורמת להם להצליח לשמור על משקלם וגם לרדת במשקל.

קיימת חשיבות גדולה להרכב המזון, דגנים מלאים ולא פחמימות לבנות ריקות יספקו לגוף פחמימות מורכבות המתפרקות לאט ומספקות לגוף את תחושת השובע לאורך זמן רב יותר, כך כשהגיעה זמנה של הארוחה הבאה הגוף עדיין מרגיש מוזן ולא רעב.

כן, צריך להתאפק, אבל בעיקר חשוב להתאפק שלא להתאפק מדי, לא לאכול במצב רעב אלא להקפיד על אכילה מסודרת. תחושת הרעב במהלך כל דיאטה מסמנת את תחילת הכישלון שלה ובדיוק מכך אתם רוצים להימנע. בהצלחה!

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים