Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > מדוע כל כך חשוב לאכול סלט?

מדוע כל כך חשוב לאכול סלט?

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

מחקר מקיף שנערך בארה"ב הוכיח כי כל מנה יומית נוספת של סלט מעלה את הסיכוי לצרוך את קצובת הוויטמינים המומלצת ביום

סלט ירקות

אנשים שאוכלים סלט ירקות נהנים מרמות גבוהות של ויטמין C, ויטמין E, חומצה פולית וקרוטנואידים (פיגמנטים צהובים ואדומים הנמצאים בצמחים). כך עולה ממחקר מקיף שנערך בארה"ב. תוצאות המחקר ממחישות עד כמה חשוב לאכול ירקות חיים מדי יום.

חוקרים מ- Health Sciences Centerשבאוניברסיטת לואיזיאנה בניו אורלינס, ביססו את ממצאיהם על נתונים מסקר בריאות ותזונה פדרלי, שנערך על ידי מרכז הבריאות הארצי בארה"ב (National Center for Health).

הסקר כלל יותר מ-17 אלף נבדקים, ונערך בין השנים 1988-1994. ממצאי המחקר מתפרסמים בכתב העת Journal of the American Dietetic Association.

צריכת סלטים נמדדה לפי אכילת סלט, ירקות חיים ורטבים לסלט. תוצאות המחקר מתווספות לנתונים קיימים שמראים שהאמריקאים לא אוכלים מספיק ירקות ופירות.

המדענים בחנו את תזונתם של הנבדקים, והעריכו את הקשר שבין אכילת סלט, לרמות הוויטמינים בגופם ולאיכות הרגלי האכילה שלהם. תזונתם של משתתפי הסקר הושוותה להמלצות האקדמיה הלאומית האמריקאית למדע ולמזון(National Academy of Science Food and Nutrition)

על פי הממצאים, כל מנת סלט העלתה את הסיכוי לצרוך את מנת הוויטמין C המומלצת ב-165% עבור נשים וב-119% עבור גברים. הסיכויים לצרוך את מנת הוויטמין-B6 המומלצת עלו ב-73% עבור נשים וב-186% עבור גברים, והסיכוי לצרוך את מנות הוויטמין-Eוהחומצה הפולית עלו בכ-41% אצל נשים ובכ-53% אצל גברים עם כל מנת סלט.

לדברי החוקרים, רכיביהם של סלטים וירקות חיים נספגים היטב בגוף. המאמר גם הדגיש את יתרונות אכילת ירקות על פני אכילת פירות. "מחקרים קודמים מצאו שלירקות יש תפקיד חשוב יותר מאשר לפירות במניעת סרטן. לכן, יתכן שבכל הקשור למחלות כרוניות חשוב יותר להמליץ על אכילת ירקות מאשר על אכילת פירות", כתבו החוקרים.

מנהל הניסוי, ד"ר ג'וזף סו, סיכם: "ממצאים אלו מראים שמנה נוספת אחת של סלט ביום מעלה באופן משמעותי את הרמות של מרכיבי תזונה חיוניים רבים בגוף".

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

אסיא בריאטריק, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר באסיא בריאטריק הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח באסיא בריאטריק – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים