Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > על האש: מדריך בשר למנותחים בריאטרים

על האש: מדריך בשר למנותחים בריאטרים

דיאטנית קלינית סיגל אלפסה

דיאטנית בריאטרית במלב"י –המרכז לטיפול בהשמנת יתר , מקבוצת "אסיא מדיקל " – משתתפת בוועדות הערכה של המועמדים לניתוח וליווי של המנותחים לאחריו, כמו כן מנחת קבוצות לאחר ניתוחים בריאטרים .
למידע נוסף »

שלח שאלה

יום העצמאות, ל"ג בעומר, יום הולדת, או כל אירוע חגיגי אחר שבו החלטתם לצלות בשר על האש, אם אתם לאחר ניתוח בריאטרי, קודם תקראו את המלצות התזונה ורק לאחר מכן תנפנפו. הדיאטנית סיגל אלפסה עושה לכם סדר על הגריל

על האש אחרי ניתוח

יהיה האירוע אשר יהיה, אם החלטתם לעשות על האש/ברביקיו/מנגל ואתם אחרי ניתוח בריאטרי, עצרו לרגע וקראו את מה שיש לדבר הדיאטנית לומר בנושא אכילת בשר. קבלו את הנחיות התזונה לסוגי הבשר המומלצים לאכילה בהתאם לשלבים השונים לאחר ניתוח בריאטרי.

בשר בקר

בשנים האחרונות, עם העלייה במודעות לתזונה נכונה מגדלי הבקר בארץ נמצאים במגמת גידול בקר רזה יותר, בשר בקר טרי עשיר ברובו ברכיבי תזונה חשובים לבריאותינו בעיקר לאחר ניתוח בריאטרי,  ובהחלט מומלץ לשלבו בתפריט השבועי. בשר בקר עשיר בחלבון, ברזל, ויטמין B12 ואבץ.

החלקים הרזים המומלצים הם: פילה, פילה מדומה, שייטל, סינטה.

אפשר לבקש מהקצב להסיר חלקי שומן גלויים ואז אנו מפחיתים עוד יותר את תכולת השומן.

מותר לשלב בשר טחון  החל מהיום ה-14 לאחר הניתוח, ולכן ניתן לאכול קבב שהוא לרוב מרכיב מוביל במנגל. ההמלצה היא להכין קבב ביתי מבשר טרי, ולהימנע מקבב קנוי המכיל ברובו שמנים מוקשים, חומרים משמרים ומייצבים, שנועדו להארכת חיי מדף, ומכיל ריכז גבוהה יחסית של

מלחים, ניטריטים ושומנים. כמו כן, יש להימנע מקבב מתובל מידי המכיל שום או תבלינים חריפים ועשבי תיבול כמו פטרוזליה. קבב המכיל עשבי תיבול מומלץ לאכול רק כעבור חודשיים מהניתוח.

אומצה (סטייק) ניתן לאכול כשלושה חודשים לאחר הניתוח. יש להקפיד ללעוס היטב תוך בחירה של נתחים רזים יותר.

שיפודים

לאוהבי השיפודים ניתן לגוון עם הכנת שיפודי הודו. בשר הודו הינו בשר רזה ועשיר בברזל וויטמין B12 החיוניים לאחר ניתוח בריאטרי.

שיפודי הודו ושיפודי פרגית ניתן לשלב כחודש לאחר הניתוח.

דגים

בהחלט מומלץ לשלב דגים על האש, הדגים עשירים בחומצת שומן אומגה 3, אחד מיתרונותיהם הרבים, העשויים לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם. קציצות דגים מותר כשבועיים לאחר הניתוח, דג על האש מומלץ כחודש לאחר הניתוח.

דגים מומלצים הם: פורל, בורי, סול וסלמון .

נקניקיות

ההמלצה החמה שלנו היא להימנע מאכילת נקניקיות, העשירות מאוד בשומן רווי ובעלות ערך חלבוני ירוד. מומלץ "לשמור מקום" לבשר איכותי יותר…

פיתות

למי מאיתנו שאינו מוכן לוותר על הפיתה – העדיפו פיתה מחיטה מלאה שערכה התזונתי גבוה יותר. עוד אפשרות, היא לאכול רבע או חצי פיתה בלבד.

זיכרו,  ערכה הקלורי של פיתה אחת הוא 210 קלוריות ליחידה!

שיפודי ירקות

מומלץ לשלב בארוחה שיפודי ירקות. ויטמין C שמקורו בירקות מגדיל את ספיגת הברזל מהבשר.

קינוחים

ואיך אפשר ללא הקינוח. חלק מסממני החג במובהקים של חגיגות ל"ג בעומר ויום העצמאות כוללים את שלב צליית שיפודי המרשמלו. עם זאת, נסו להמיר את המרשמלו בסלט פירות, כמו כן התחילה עונת האבטיחים שיכולים להוות חלופה נאה למנה אחרונה או גלידות וארטיקים דלי קלוריות.

טיול רגלי

אין כמו ארץ ישראל היפה כדי למצוא פיסת טבע רעננה ולקיים את הפיקניק החגיגי בחיקה. נצלו הזדמנות זו לעשות הכרות רגלית עם  הסביבה ולבצע פעילות גופנית שתסייע לגוף מבחינה פיזית ומנטלית.

חג שמח!

עוד בנושא:

על האש: חוגגים בלי להגזים

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • ד"ר אסנת רזיאל

    מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים