Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > יוגורט פרוביוטי זה טוב? מדריך תזונה

יוגורט פרוביוטי זה טוב? מדריך תזונה

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

המדפים מלאים בהם, היצרנים לא חוסכים בפרסום עליהם, אבל האם יש הצדקה אמיתית להכניס יוגורט פרוביוטי לתפריט היומי שלכם ? ד"ר אסנת רזיאל עושה סדר בין החיידקים הטובים והחיידקים הרעים

יוגורט פרוביוטי

אם אתם נמנים על קהל צרכני מזון הבריאות, קשה להאמין שלא נחשפתם בשנים האחרונות ל"מגפת" היוגורטים הפרוביוטיים הבריאותיים. כמות המוצרים הנמצאת בשוק על המדפים יכולה לבלבל. מהו בעצם יוגורט מיקרוביוטי וכיצד תוכלו לבצע את הבחירה התזונתית הנכונה עבורכם מתוך שלל המוצרים.

יוגורט פרוביוטי הוא מוצר חדשני יחסית והוצג לשוק הישראלי רק בשנים האחרונות. על מה בעצם מתבססים המוצרים האלו, מהי הנחת העבודה הבריאותית העומדת מאחוריהם ואשר הצליחה לסחוף בהצלחה גדולה כל כך את שוק המזון בארץ.

מהי פרוביוטיקה?

המונח פרוביוטיקה לקוח מביטוי יווני, אשר משמעותו היא "בעבור החיים". המושג חדר אל השיח הרפואי בתחילת המאה שעברה, בעקבות מחקרים חדשים שהחלו לצוץ בנושא ואשר חיזקו את ההשערה על פיה צריכת מוצרי חלב מותססים, שיוגורט הוא הצורה הראשית שלהם, יכולה לסייע בעליית תוחלת החיים.

מחקרים שונים הצליחו לבסס כבר אז, כי צריכת מוצרי חלב כאלו, מעכבת את התפתחות של החיידקים ה"שלילים" בגוף האדם. אט אט הצליחו לאתר ולבודד החוקרים את הנושא את החיידיקים ה"ידידותיים" לאדם בהקשר זה וכינסו אותם לקבוצה מגובשת ומוגדרת. ארגון הבריאות העולמי קבע מאוחר יותר כי מדובר בחיידקים "טובים", שאם הם נמצאים במזון במינון הנכון הרי שיש להם השלכות חיוביות על שמירה על בריאות תקינה.

חלקו הגדול של הקרב בין החיידקים הרעים לטובים מתנהל במערכת העיכול של הגוף. החיידקים "הטובים" הפועלים בה מצליחים לסייע בפעילות מערכת החיסון של הגוף, מסייעים בספיגת וספיחת מינרלים לגוף, כשהפופולרי שבהם הוא הסידן, הם מגבירים את יצור הוויטמינים של הגוף ומשפרים באופן כללי את תפקודי מערכת העיכול ומסדירים את יציאות הגוף באופן רציף ותקין.

מהיכן מגיעים החיידקים הטובים?

חלק מן החיידקים הטובים מגיעים לגופנו דרך המזון שאנו צורכים. מזון פרוביוטי, הוא מזון המזרז את גידול החיידקים החיובים בגופנו ומסייע לפעילותם. חלק מן החיידקים האלו נמצאים באופן טבעי במזונות מן הטבע, כגון: חלב אם, פירות, בצל וסויה. וחלקם מגיעים אלינו דרך מוצרי חלב פרוביוטים,  כמו יוגורט או יוגורט מועשר, בהם ריכוז החיידקים הטובים מועצם מעבר לכמות הטבעית הרגילה, הדבר נעשה בעזרת תהליכים טכנולוגיים מתקדמים.

לא מעט מחקרים מוכיחים היום כי צריכה של יוגורטים פרוביוטים מועשרים יכולים להקל על מגוון רחב של הפרעות עיכול. זו גם, למשל, היא אחת מן התרומות הישירות של מוצרים פרוביוטיים לשמירה על תפקוד מערכת עיכול תקינה ותחושה בריאותית "טובה".

יוגורט רגיל או יוגורט מועשר?

החברות השונות במשק מציעות מגוון רחב של מוצרי יוגורט פרוביוטי מועשרים. החל מסדרת אקטיביה ואקטימל, שהן שתי סדרות פרוביוטיות מצויינות של חברת שטראוס, וחברת תנובה מחזיקה במותג המועשר יופלה. כל המותגים האלו הם מותגים אשר פותחו בחו"ל והחברות הללו מייצגות אותן בארץ. הסדרות השונות הללו של כל חברה מתגאות בחיידקים "טובים" שונים הנמצאים בכל אחת ואחת מן הסדרות המתחרות.

אם אתם שואלים את עצמכם אלו מן המוצרים מומלצים? לפיכך התשובה מורכבת אבל פשוטה בו בעת:

יש כאלו המחזיקים בדעה שלכל חיידק "חיובי" יתרונות משלו, ולכן מומלץ לבדוק את השפעתם של מוצרים שונים על הסדרת מערכת העיכול שלכם לאחר שתצרכו אותו תקופה מסוימת ותבדקו את רמת התאמתו אליכם.

יש מומחים, שימליצו לכם לגוון בין המוצרים השונים, על מנת לספוח את החיידקים הטובים מכל הסוגים או להצמד למוצר אחד שהשפעתו עליכם נהירה וברורה לכם.

יש שיאמרו לכם להסתפק במוצרי יוגורט רגילים ללא תוספים מיוחדים מועצמים, שכן הבסיס הפרוביוטי נמצא בעצם בכל מוצרי היוגורט.

בתזונה, כמו בתזונה, לא כל התשובות הן בהכרח נכונות. הן בהכרח אישיות. התשובה הטובה ביותר עבורכם בעניין זה, תגיע מתוך קשב לגוף ולתגובה שלו לתוספים אלו לאחר זמן מה.

עוד בנושא:

מדריך תזונתי: אי סבילות ללקטוז

פירות יבשים כל השנה

371 מיליון מקרי סוכרת בעולם

דיאטת סאות' ביץ'

הרצאות החודש במלב"י

לקביעת תור ליעוץ: 03-7645444  או: info@assia.co.il

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים