Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > תפוח: מדריך תזונתי ליתרונות הבריאותיים

תפוח: מדריך תזונתי ליתרונות הבריאותיים

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

מאז ומתמיד נחשב תפוח כפרי הבריא ביותר שיש. באנגלית יש אפילו ביטוי שמחזק את זה, An apple a day keeps the doctor away. החלק הטוב באמונה עתיקה זו איננה איזה מיתוס, אלא עובדה מעניינת המאושרת גם על ידי חוקרים בימינו. לקראת ראש השנה וחג ה"תפוח בדבש" הרשמי, ריכזנו לפניכם חלק מיתרונותיו הבולטים של התפוח.

בריאות ואכילת תפוח

הגנה על העצם

לא סתם חוה התפתתה לנחש בגן העדן, נשים שאוכלות תפוח זוכות להגנה על העצמות, חיזוקן' לשמירה על הבריאות ולאריכות ימים. תפוח מכיל מרכיבים כמו פלוריזין' המגבירים את צפיפות העצם, ובורון, המחזק את העצמות.

עזרה לחולי אסתמה

אלרגיות כמו אסתמה עלולות להסב כאב רב, בעיקר אצל ילדים. לאחרונה גילו חוקרים כי ילדים שאוכלים תפוח או שותים מיץ תפוחים בצורה קבועה, סובלים פחות מאסתמה לעומת האחרים.

מניעת אלצהיימר

אלצהיימר היא מחלה ניוונית, הבאה לידי ביטוי באובדן מידי של הזיכרון לצמיתות. מחקר שבוצע לאחרונה גילה שקוורצטין, מרכיב הנמצא בתפוחים, יכול לעזור להגן על המוח מפני הנזק שגורמים הרדיקלים החופשיים, המוביל בסופו של דבר לאלצהיימר.

כולסטרול נמוך יותר

עלייה ברמות ה-LDL (הכולסטרול הרע) עלולה לגרום לבעיות בריאות קשות ואף קריטיות. במחקרים מהתקופה האחרונה, גילו מדענים שפקטין, מרכיב הנמצא בתפוחים, מסייע בהורדת רמות ה-LDL.

מניעת סרטן

מחקרים שנעשו לאחרונה אישרו כי אכילה קבועה של תפוחים יכולה למנוע מספר סוגים של סרטן, ביניהם סרטן ריאות, סרטן השד, סרטן במעי ובכבד. הרמות הגבוהות של הפלבונואידים, כגון קוורצטין ונרינגין המצויים בתפוחים, מונעות ומורידות את הסיכוי להתפתחות סרטן.

התמודדות עם סוכרת

סוכרת היא עוד מחלה מסוכנת, הגורמת לתופעות בעייתיות רבות אם לא מנהלים אותה כראוי. מדענים גילו שפקטין, רכיב הנמצא בתפוחים, מספק לגוף חומצה גלקטורונית, המורידה את הצורך שלו באינסולין, וכך שומרת על האיזון הנכון בגוף.

ירידה במשקל

ההתמודדות עם המשקל עלולה להפוך לאתגר ממשי בלוח הזמנים הלחוץ והעמוס של חיינו. מחקר שנערך לאחרונה בברזיל, טוען כי אכילה קבועה של תפוח יכולה לסייע בירידה במשקל בשל מרכיבים מסוימים בתפוח.

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים