Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > גלידה בקיץ: מותר או אסור?

גלידה בקיץ: מותר או אסור?

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

הקיץ כבר בפתח והחלק העליון במקפיא מתחיל לצעוק "יש מקום לגלידה". הסקירה המלאה על יתרונות וחסרונות הגלידה האהובה על כולנו

גלידה בקיץ

יש הטוענים שגלידה הינו מזון משמין ויתמלאו ייסוריי מצפון באכילת גלידה, ויש שיאמרו על הגלידה שהיא מזון חלבי עשיר בחלבון ויאכלו מכל המינים ומכל הסוגים כי תמיד נאמר לנו על ידי המומחים שגיוון במזון הינו דבר חשוב.

כל האמת על גלידה

הסינים הקדמונים היו הראשונים להמציא את המעדן הקר, מרקו פולו שפגש במעדן העביר את הידע לאיטלקים והשאר היסטוריה.

כיום יש מגוון כמעט אינסופי של גלידות: גלידת שמנת, גלידה צמחית, גלידה מופחתת סוכר, גלידה על בסיס פירות, שלגונים, ארטיקים ועוד.

הגלידה היא מעדן מוקפא ועל כן אנו מעדיפים לאכול אותה בקיץ, "לקרר את ההרגשה". הגלידה העשויה על בסיס חלב מורכבת מחלב, חלב מרוכז ללא שומן, שמנת, אבקת חלב, חומרי המתקה ועוד – בהתאם לסוג הגלידה.

יש הנוטים לחשוב כי גלידת שמנת "פחות בריאה", מכיוון שהיא מכילה יותר שומן וקלוריות. חשוב לדעת כי גלידה על בסיס חלב הינה בעלת ערך תזונתי גבוה, המספק חלבון באיכות גבוהה, סידן ומינרלים חיוניים, כמו ויטמין B2. כמות הסידן בגלידה משתווה לכמות הסידן שבמעדני חלב, ועל כן בימי הקיץ ניתן לשלב בתפריט לסירוגין גלידה במקום מנת חלב.

כדאי לדעת שגלידה צמחית, עלולה להכיל כמות דומה מאוד של קלוריות לגלידת שמנת, עקב כמות גבוהה יותר של שומן צמחי.

גלידת פירות (לא חלבית) מכילה פחות שומן מגלידה חלבית, אך תכולת הקלוריות עשויה להיות דומה לגלידת שמנת עקב כמות סוכר גבוהה יותר.

הגלידות הדיאטטיות הן גלידות מופחתות בקלוריות. יש לשים לב: יש גלידות מופחתות בשומן, כלומר אחוז השומן במוצר נמוכה, כ-5% ועל כן גם כמות הקלוריות נמוכה ויש גלידות המכילות ממתיק מלאכותי כמעט חסר קלוריות ועל כן המוצר הסופי מכיל כמות קלוריות קטנה.

השוואה בין הגלידות השונות

גלידת שמנת: ב 100 גרם-  192 קלוריות, 4.2 גרם חלבון, 10 גרם שומן, 21 גרם פחמימות, 146 מ"ג סידן

גלידה על בסיס פרי לא חלבית: ב 100 גרם-  150 קלוריות, 0.8 גרם חלבון, 3.5 גרם שומן, 30 גרם פחמימות, 0 מ"ג סידן

גלידה מופחתת שומן (3%): ב 100 גרם-  130 קלוריות, 4 גרם חלבון, 2.9 גרם שומן, 24 גרם פחמימות, 112 מ"ג סידן

גלידות דיאט (ממתיקים מלאכותיים): ב 100 גרם-  55 קלוריות, 2.5 גרם חלבון, 1 גרם שומן, 8.5 גרם פחמימות, 45 מ"ג סידן

לסיכום:

ניתן להתפנק ולאכול גלידה מידי פעם בחודשי הקיץ. אם אנו נמצאים בתהליך של הרזיה ושומרים על תפריט דיאטה – ניתן לאכול כארוחת ביניים מנת גלידה.

רצוי לגוון ולהעדיף בדרך כלל את הגלידות המופחתות בשומן, יש מגוון גדול של גלידות מופחתות בשומן וטעמן ראוי לציון לשבח, יחד עם זאת ניתן לאכול גם גלידת שמנת מידי פעם בעיקר בגלל הערך התזונתי ותכולת הסידן. לאנשים סוכרתיים מומלץ לאכול גלידות על בסיס ממתיק מלאכותי וללא תוספת סוכר.

חשוב לקרוא את תוויות המזון על האריזה לבחון כמות קלוריות, סידן, סוכרים ולא לשכוח גם להעדיף פחות צבעי מאכל, לעשות רגע חושבים ולבחור את הגלידה המתאימה. זכרו – במקרה זה גם הכמות וגם האיכות קובעים.

עוד בנושא:

תזונה ים-תיכונית עלולה למנוע תסמונת מטבולית

ויטמינים חיוניים לגוף ולנשמה

לאכול חומוס בלי פיתה

תופעה חדשה? תזונה ממכרת

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים