Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > "מזון עם אינדקס גליקמי נמוך – הטוב ביותר להפחתת משקל"

"מזון עם אינדקס גליקמי נמוך – הטוב ביותר להפחתת משקל"

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

תוצאותיו של מחקר אוסטרלי מדגישות כי יש חשיבות לא רק למספר הקלוריות שאנו אוכלים – אלא גם לאיכותן

מזון עם אינדקס גליקמי נמוך

דיאטה שעשירה במזונות עם אינדקס גליקמי נמוך היא האפקטיבית ביותר להפחתת עודף משקל ולמניעת תחלואה במחלות לב. כך עולה ממחקר שמתפרסם בגליון יולי של כתב העת Archives of Internal Medicine.

אינדקס גליקמי הוא מדד לדירוג מזונות שמכילים פחמימות, על פי הרמה שאליה הם מעלים את הסוכר בדם בשעתיים שלאחר אכילתם. מזון שמתעכל במהירות גורם לעלייה מואצת ברמת הגלוקוז בדם, והגוף נאלץ להפריש כמויות גדולות של אינסולין כדי להוריד אותו.

ככל שהאינדקס הגליקמי של מזון גבוה יותר – כך הוא נחשב מזיק יותר, ומומלץ פחות לאנשים שסובלים מסוכרת, מעודף משקל ומיתר שומנים בדם. כך, למשל, האינדקס הגליקמי של אורז לבן הוא 126; של לחם לבן – 100; של פיתה – 82; של גלידה דלת שומן – 71; של בטטה אפויה – 60; של תפוח עץ – 54; של משמש – 44; ושל יוגורט דל-שומן – 20.

המחקר נערך על ידי ד"ר ג'ני בראנד-מילר מאוניברסיטת סידני שבאוסטרליה, בהשתתפות 129 נבדקים שסובלים מהשמנת יתר בין הגילאים 18 ו-40. כל אחד מהם קיבל, באקראי, 1 מ-4 דיאטות שונות למשך 3 חודשים.

כל אחת מהדיאטות כללה 1,400 קלוריות ליום לנשים ו-1,900 לגברים – והשוני ביניהן היה באינדקס הגליקמי של המזונות שהן הכילו.

לאחר 12 שבועות עברו כל משתתפי הניסוי בדיקות מקיפות. המשקל הממוצע שהשילו הנבדקים בכל 4 הדיאטות היה זהה, ועמד על 4.2% עד 6.2% מעודף המשקל.

אולם בתחום הכולסטרול נתגלה הבדל דרמטי בין הקבוצות: הכולסטרול ה"רע" (ה-LDL) זינק אצל אלו שקיבלו דיאטה עם אינדקס גליקמי גבוה – וצנח אצל אלו שנהנו מדיאטה עם מזונות שהאינדקס הגליקמי שלהם נמוך.

"בטווח הקצר", סיכמו החוקרים, "הממצאים שלנו מצביעים על כך שחשוב גם לשים לב לאינדקס הגליקמי של המזונות שאנו אוכלים – ולא רק לקלוריות שלהם".

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

אסיא בריאטריק, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר באסיא בריאטריק הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח באסיא בריאטריק – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים