Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > מרק? זהירות! לא מה שחשבתם

מרק? זהירות! לא מה שחשבתם

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

אין כמו מרק חם ומהביל בערב חורפי. קל להכין אותו ולרוב הסיר שאתם מעמידים ישמש אתכם ואת בני המשפחה למשך כמה ימים טובים. נדמה כי מדובר בפתרון נהדר של ממש עד שאתם מתחילים לספור קלוריות. הנתונים עלולים להפתיע גם אתכם

מרקים יכולים לסייע מאד בדיאטה, עם זאת אין ספק שהם גם יכולים להפריע לה. נשמע לכם מפתיע? לא במיוחד. מרק יכול להוות ארוחה שלמה בפני עצמה ועוד ארוחה עתירת קלוריות במיוחד אם רק לא נזהרים.

מרק קלוריות

בשנים האחרונות, בעיקר בהשראת התפתחות ענף המסעדנות בארץ ותכניות טלוויזיה בניצוחם של שפים מוכרים, ישראלים רבים גילו את המרק והפכו אותו לסוג של ארוחה. אם בעבר היינו מסתפקים במרק עוף אבקתי עם מעט ירקות, הרי שהיום אנחנו טוחנים גורסים ומערבבים כמעט כל רכיב אפשרי אל תוך המרקים שלנו, הם הפכו לעשירים יותר, משביעים יותר ובעיקר שמנים יותר.

איך הפכה מהפיכת הבישול את המאכל הטוב הזה, שיש לו בהחלט פוטנציאל להיות מזון שמסייע לכם בשמירה על תפריט מאוזן, למאכל שמסכל את השמירה על אותו התפריט בדיוק? הכנו עבורכם רשימת מכשולים הטמונים במתכוני מרקים נפוצים.

זהירות: העשרת המרק בקרם וברוטב

מתכונים רבים היום ממליצים להעשיר את המרק בשמנת טרייה, קרם קוקוס, שמן אבוקדו ועוד רטבים עשירים ומגרים במיוחד, כולם טעימים ולכולם ערך קלורי אדיר, למשל קרטון שמנת לבישול של 15% מכיל כ-400 קלוריות! כך גם לגבי התוספות המוצעות הנוספות, הם אכן משנים את מרקם המרק אבל בו בעת מעלים את הערך הקלורי של סיר המרק לאין ערוך.

זהירות: בצל מטוגן

מרק בצל נחשב לאחר ממרקי החורף הטעימים והפופולריים ביותר. כן, הבצל, הירק התמים בעל הערך הקלורי הנמוך מקבל לאחר טיגון  והוספת קמח ערך קלורי גבוה הרבה יותר. אם אתם בוחרים להמיס לאחר הגשת המרק גם גבינה צהובה ולהגיש עם טוסט קטן בצד, הרי לכם התשובה המייצרת את אחד מן המרקים המשמינים ביותר בשטח.

זהירות: קטניות

מרבית הקטניות טובות לכם, יש להם ערכים בריאותיים גבוהים כמו ברזל וחלבונים, אבל רובן ככולן מכילות גם ערכים פחמימתיים גבוהים במיוחד. כוס עדשים אחת מבושלת עם מעט שמן מכילה 200 קלוריות, והכוס הזו לרוב מוצאת את דרכה אל תוך הצלחת שלכם, וזה עוד לפני המנה השנייה. קטניות במרק נמסות לרוב בבישול ארוך, כמו קרם השמנת, פחות רואים אותן, אבל בהחלט מרגישים אותן בחישוב הערך הקלורי הגבוה של המרק.

זהירות: קרוטונים ושקדי מרק

אחד התחביבים הישראלים הנפוצים ביותר הוא להוסיף למרקים קרוטונים ושקדי מרק. מילא פרוסת לחם בצדו של המרק, הקרוטונים ושקדי המרק מגיעים לערכים של עד 400 קלוריות למאה גרם! הנתון הזה אמור להיות איתכם כאשר אתם בוחרים לפנק את עצמכם בהם כתוספת.

מה עושים?

מרק מוכן לאכילה – מרק עוף בשקית מהירה להכנה יכול להכיל עשרות בודדות של קלוריות למנה. הוא ממלא אתכם ופותר את תחושת הרעב וכן, הוא נהדר ביום חורף חם.

מרק צח או מרק ירקות – שתו מרקים, הם טובים לכם אבל העדיפו מרק צח או מרק ירקות ללא קטניות וללא תוספות, כך תרוויחו גם את הערכים התזונתיים ותמנעו מחגיגת הקלוריות המיותרות שממתינה לכם בסיומה הארוחה.

ושימו לב, מרק כשלא נזהרים יכול להפוך לפצצת קלוריות אמיתית וישבש את ההקפדה שלכם על תפריט מאוזן של יום שלם.

עוד בנושא:

דו"ח: ילדי ישראל לא אוכלים מספיק

חוק חינוך תזונה חינם

בשבחי הארוחה המשפחתית

מניעת השמנה בילדים: 8 טיפים להורים

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים