Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > מתכון אוזני המן דיאטטי

מתכון אוזני המן דיאטטי

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

חג פורים יכול לשמש אתגר קלורי משמח במיוחד לשמירה על משקל תקין. כדי להקל עליכם במשימה קבלו מתכון אוזני המן מופחתות קלוריות (לעומת 5,000 קלוריות בקילו אוזני המן קנויות!)

כל חג מביא את האתגר הקלורי שלו, והפעם מדובר באתגר קולינרי לא פשוט לעמוד בו – מנהג משלוח המנות ומטעמי החג – אוזני המן, וזה עוד לפני שהתייחסנו לטעמים.

מתכון אוזני המן דיאטטי

כמה קלוריות עולה אוזן המן?

רק כדי לסבר את האוזן, תרתי משמע, אוזן המן מכילה ערכים קלוריים דומים לזה של שוקולד, בכל מאה גרם של אוזן המן, יש ממוצע של כ-500 קלוריות לערך, וזה הרבה מאד, במיוחד כשלא מסתפקים באוזן המן אחת.

ההמלצה שלנו, הימנעו מאוזני המן באיכות נמוכה, הכוונה לאלו המכילות בצק שומני עם שומני טרנס. אם אתם כבר מפרגנים לעצמכם אוזני המן קנו במאפיות טובות, ונסו לחשב את הערך הקלורי שלהן בטרם תאכלו. חישוב מהיר יגיד לכם כי קילו אוזני המן קנויות שוות ערך לכ-5,000 קלוריות בממוצע.

מה עושים? מכינים לבד. גם יותר בריא וגם פחות משמין.

מתכון אוזני המן מופחתות קלוריות

ערך קלורי של אוזן המן לפי מתכון זה: 55 קלוריות בלבד, המורכבת מחצי מנת דגן וחצי מנת שומן בלבד.

חומרים להכנת 35 אוזני המן:

לבצק:

¼ 2 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר

1 כף ממתיק מלאכותי נוזלי

100 גרם חמאה רכה או מרגרינה ללא שומן טרנס

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

למלית:

4 כפות ריבה ללא סוכר

1 כף סוכר + 20 טיפות ממתיק מלאכותי

אופן ההכנה:

לערבב בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי. לחתוך את החמאה לחתיכות קטנות ולהוסיף לקמח. לערבב עד שהתערובת תיראה כגריסים.

לטרוף את הביצים עם הווניל ולהוסיף לקמח, ולבחוש עד שנוצר בצק רך וגמיש.

לחלק את הבצק לשני כדורים. לרדד כל אחד לעלה בעובי 3 מ"מ.

הכנת המלית: לערבב את הריבה נטולת הסוכר, עם הסוכר והממתיק המלאכותי.

לחתוך עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים. לשים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית ולסגור לצורת משולש. יש לצבוט את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה.

לאפות בחום של כ-150 מעלות למשך כחצי שעה.

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים