Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > מתכון חג: סופגנייה דלת קלוריות

מתכון חג: סופגנייה דלת קלוריות

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

לא מתחשק לכם להעמיס 400 קלוריות לסופגנייה בחנוכה אבל בכל זאת מתחשק לכם להשתתף בחגיגה? מצוין, קבלו מתכון של 200 קלוריות לסופגנייה ולכו שעה בפארק

סופגניות ודיאטה

אי אפשר לעבור את חג החנוכה בלי לאכול סופגנייה. שמונה ימים של חג מעמידים גם את חזקי האופי והקיבה שביננו בפני נגיסה עסיסית בסופגנייה טרייה. מה גם שכבר חודש שבכל סופרמרקט, מאפייה ומכולת הן עומדות שם חצופות ומגבירות את קצב ייצור מיצי הקיבה.

אחרי שהבנו שאין מנוס, ובטוח נכבד עצמנו בלפחות סופגנייה אחת בחנוכה הקרוב, למה שלא נצמצם את הנזק הקלורי. סופגנייה רגילה מכילה בממוצע 400 קלוריות, אל תגידו לא ידענו. המתכון שלנו מציע סופגנייה דלת קלוריות המכילה 200 קלוריות בלבד.

אגב, בממוצע ישראלי צורך בין 3-5 סופגניות במהלך החג, את החשבון הקלורי נשאיר כבר לכם.

יצוין כי לסופגנייה אין שום ערך תזונתי ראוי לציון: הקמח הוא קמח לבן, וגם אופנת הסופגניות מהקמח המלא לא מבטלת את סוגיית הטיגון בשמן, יהיה בריא אשר יהיה. כך שאין בה שום ערך תזונתי ראוי לציון או לשבח והיא בעיקר עתירת קלוריות. אם נוסיף על כך את המילויים המגוונים, כגון ריבה, שוקולד, ריבת חלב, חלבה וכן הלאה, אלה רק מוסיפים ערך קלורי ולא ערך תזונתי.

איך מורידים סופגנייה?
הכוונה, לא איך אוכלים סופגנייה ועוד אחת, אלא איך שורפים את הקלוריות והשומנים. המחיר הוא שעת הליכה ספארק או בחדר כושר.

ערכה הקלורי של סופגנייה אחת שווה ערך לארוחה מאוזנת ונכונה. לדוגמה: מנה של 150 גרם בשר בקר סינטה או שני שיפודי קוביות בשר גולש, חצי כוס אורז מלא מבושל/ פסטה מלאה/ תפוח אדמה בינוני, ירקות מבושלים או מאודים (שעועית ירוקה/ ברוקולי/ כרוב), סלט ירקות טרי גדול בתוספת כפית שמן זית ולקינוח פרוסת עוגה שמרים.

מתכון לסופגנייה דלת קלוריות:
מצרכים:
5 כוסות של קמח לבן
3 כפות סוכר
3 כפות שמן תירס
1 כפית אבקת אפיה
מעט מלח
רביעיית יוגורט
גביע גבינה לבנה 5%
4 ביצים
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים למיקסר/ מעבד מזון ולערבב במשך שלוש דקות במהירות בינונית.
לחלק את הבצק שהתקבל לארבעה חלקים שווים.
לרדד את הבצק (כל חלק בתורו) לעובי של כשני ס"מ.
להכין עיגולים עם כוס.
לחמם בסיר שמן עמוק ולטגן את העיגולים משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב במשך ארבע דקות עד לתפיחת הסופגנייה.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם.

בתיאבון !

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים