Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > מתכוני סבתא: עוגת גבינה דלת קלוריות

מתכוני סבתא: עוגת גבינה דלת קלוריות

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

כמו בכל חג, גם בשבועות אנחנו מציגים לכם את האפשרות להתמוגג ממטעמי החג בלי יסורי מצפון, קבלו שלושה מתכונים של עוגת גבינה דלת קלוריות וקלת הכנה. בתאבון!

עוגת גבינה דלת קלוריות

חג השבועות בפתח, ואתם לא מוכנים לוותר על עוגת הגבינה שלכם. ההבדל הוא, שהפעם אתם נחושים שלא להעלות במשקל. ריכזנו עבורכם שלושה מתכונים חגיגיים לעוגות גבינה קלות להכנה, שלא לדבר על טעימות במיוחד, הבונוס שהן בעלות ערך קלורי נמוך יותר.

בניגוד למה שמקובל לחשוב, לא כל מתכוני הסבתות הם מתכונים עתירי קלוריות, ביקשנו משלוש בשלניות ותיקות לשלוף את המתכונים האישים שלהן לחג זה, עם משימה אחת, תנו לנו עוגה שהיא גם טעימה וגם לא עתירת קלוריות.

איך עושים זאת? שימו לב למרכיבים דלי השומן והקפידו להשתמש בהם ובהם בלבד. החג הזה אתם נשארים רזים!

עוגת גבינה דלת קלוריות של סבתא "לבנה":

המצרכים:

  • 3 גביעי גבינה לבנה רכה 5% שומן
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 גביע אשל
  • 20 שקיות אבקת ממתיק מלאכותי
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1 שקית וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • תותים לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס.

2. מקציפים את חלבוני הביצה עם הסוכר והממתיק.

3. מוסיפים לקצף את החלמונים, חצי מכמות הגבינה וחצי גביע אשל.

4. מערבבים את הקמח עם יתרת האשל והגבינה, מוסיפים את אבקת הווניל וקליפת הלימון המגורדת ומוסיפים לתערובת הראשונה.

5. משמנים קלות תבנית אפייה מטפלון, ואופים במשך 10 דקות. לאחר מכן מורידים ל-170 מעלות צלזיוס, ואופים במשך 45 דקות נוספות.

6. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור. מקשטים בפלחי תות.

עוגת גבינה דלת קלוריות של "סבתא ליזל":

המצרכים:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5% (אפשר גבינה יותר רזה)
  • 5 כפות קורנפלור
  • גרידה מחצי לימון
  • כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים מופרדות
  • 2 כפות סוכר
  • 3-4 כפות "כמו סוכר"

 אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ושמים בשלב התחתון של התנור תבנית ריקה (בהמשך נמזוג אליה מים), ובמרכז התנור את הרשת.

2. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הקורנפלור, הווניל, גרידת הלימון והחלמונים.

3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר וה"כמו סוכר" לקצף יציב, אבל לא נוקשה.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומעבירים לתבנית עגולה קוטר 24 משומנת קלות, ומכניסים לתנור על הרשת, ומוזגים לתבנית שבתחתית התנור קצת מים רותחים.

5. אופים במשך 15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ואופים עוד 20-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה יפה. נותנים לעוגה להתקרר קצת בתנור מכובה עם דלת חצי פתוחה. מוציאים את העוגה מהתנור להצטננות מוחלטת.  אפשר למרוח על העוגה מעט קונפיטורה 100% פרי כמו סן דלפור.

עוגת הגבינה האפויה של "סבתא של שלי":

המצרכים:

  • 750 גרם גבינה 5% שומן
  • 4 גביעי יוגורט 0%
  • 1/3 כוס סוכרזית נוזלית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קורנפלור
  • גרידת לימון מחצי פרי
  • חופן צימוקים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים.

2. יוצקים לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור בחום בינוני במשך 35 דקות.

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים