Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > סופגניות דלות קלוריות: פתרון למעדן האסור של חנוכה

סופגניות דלות קלוריות: פתרון למעדן האסור של חנוכה

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

יש עניין כזה שהתחלתם דיאטה, הבטחתם לעצמכם לשמור היטב ולהקפיד על תזונה בריאה. הפעם אתם רציניים אמרתם לעצמכם. ואז…. הגיע חנוכה. ואיתו כמובן, סופגניות.

החג החורפי הזה הוא בעיה אמיתית לכל מי שמנסה לשמור על משקלו. מזג האוויר הקר, האווירה המשפחתית החמה והסופגניות, המצאה מקוללת עם מורשת של מאות שנים, עושים את שלהם ומכניעים לרוב גם את האדוקים ביותר בשמירה על משקל לאורך כל השנה.

סופגניות דיאטטיות קלוריות

איך עוברים את החג הזה בשלום? מה אפשר לעשות על מנת למזער נזקים, ומהם הערכים הקלוריים של הנזק הזה. כל התשובות בכתבה הבאה.

סופגניות, בניגוד למקובל לחשוב, הן לא המצאה יהודית. גם עמיתנו הגויים ברחבי העולם אוהבים אותן מאד. ואוהבים אותן כל השנה ולא רק בחנוכה….

רשת דאנקין דונטס האמריקאית המתמחה במכירת סופגניות בלבד היא מעצמה בין לאומית שיש לה פרישה בכל העולם.

חדי הזיכרון שביניכם בוודאי יזכרו שפעם, היה פה אפילו ניסיון של הרשת הזו לחדור לשוק הישראלי, ניסיון שהסתיים בכישלון מר שכן הישראלים נשארו נאמנים לסופגנייה שלהם וסירבו לקבל את הגירסה האמריקאית שיובאה לכאן לאחר כבוד. הרשת התקפלה בתוך כמה שנים בשל הפסדים צורבים.

הסופגנייה הישראלית היא באמת ישראלית, באף מקום אחר בעולם לא תראו את הגודל, הצורה והטעמים המוכרים לנו כאן עוד מילדות.

"ייחודה" של הסופגנייה הישראלית, מעבר לצורה הייחודית לה, גדולה מאד! עגולה וכדורית, מתחילה בכך שבארץ הסופגנייה מוגדרת כמוצר עונתי והשיא השיווקי שלה הוא בחודשי החורף בלבד.

החיך הישראלי אינו מעוניין בסופגניות בשאר ימות השנה. וזו כבר התחלה טובה לשומרי המשקל. הקרב בסופגנייה מוגדר כקרב עונתי בלבד והוא נמשך לרוב כשלושה חודשים בלבד שהם חודשי החורף בארץ.

בקיץ הסופגנייה נעלמת עם החום ואיש אינו מתגעגע אליה. היעדרותה מתגלה כחיסרון, הישראלים צורכים כמויות אדירות של סופגניות במהלך ה"עונה".

מסתבר שאין ישראלי שלא צורך בין 3 ל 5 סופגניות במהלך עונת החורף וחג החנוכה בפרט.

כל מומחה תזונה יאמר לכם את האמת המרה: אין פתרון קלורי טוב לנושא הזה. רצוי שלא להאמין לסופגניות דלות קלוריות ורצוי פשוט להימנע לחלוטין מאכילת המאכל הזה אם אתם נמצאים בדיאטה.

בסופגנייה ממוצעת יש בין 350 ל 500 קלוריות! זה המון! מה גם שנדמה שרבים מאיתנו אינם מסתפקים בסופגנייה אחת. השילוב של בצק שמרים חם תפוח ומטוגן בשמן חם יוצר תרכובת הרסנית של כמות קלוריות בלתי אפשרית כמעט.

אין לסופגנייה שום ערך תזונתי ראוי לציון: הקמח הוא קמח לבן, וגם אופנת הסופגניות מהקמח המלא לא מבטלת את נושא הטיגון כך שאין בה שום ערך תזונתי ראוי לציון או לשבח.

המילויים החדשים הצצים מדי שנה רק מוסיפים עליה קלוריות, כולם מתוקים וכולם עתירי פחמימות. בגודל לעומת זאת טמונה הבטחה למזעור הנזק.

כמה טיפים שכדאי לזכור בעת שמתפתים לאכילת סופגנייה:

  • על מנת ל"שרוף" את הערך הקלורי של סופגנייה אחת שהוכנסה לגופנו עלינו ללכת כשעה! על הליכון בחדר הכושר.
  • הערך הקלורי של סופגנייה אחת שווה ערך לארוחה מאוזנת ונכונה המכילה: סטייק, סלט, מעט פחמימות ואפילו קינוח דל שומן. רוצים דוגמא, בבקשה: מנה של 150 גר' בשר בקר סינטה  או 2 שיפודים של קוביות בשר גולש. תוספת של חצי כוס אורז מלא מבושל /פסטה מלאה /תפוח אדמה בינוניים ירקות מבושלים או מאודים- שעועית ירוקה/ ברוקולי/כרוב סלט ירקות טרי גדול בתוספת כפית שמן זית  ולקינוח פרוסת עוגה שמרים.
  • סופגניות יוקרה במאפיות טובות עולות גם 10 שקלים, אכילה של חמש או שש סופגניות כאלו שווה למחירה של ארוחה עסקית במרבית מסעדות היוקרה בתל אביב.
  • ובכל זאת, כולנו בני אדם ורוצים לחגוג את חג החנוכה בלי להיות משביתי השמחה של הדודה שבדיוק הכינה לנו סופגניות לחג מעשי ידיה, כלומר, סופגניות חופשי, בחינם וגדולות יותר מאלו שראינו בקונדיטוריה…
  • הפתרון המושלם הוא לפנק את עצמכם באכילה של סופגנייה אחת בלבד, דאגו שזו תהיה הסופגנייה המושלמת והטובה ביותר שאתם יכולים להשיג ולאחריה פשוט לשכוח מהעניין ככלל שאפשר.

לאלו מכם שמבקשים להרבות באכילת סופגניות ורוצים למזער את הנזק, הנה מתכון אפשרי של סופגניות דלות קלוריות, זה הרבה פחות טעים אבל הרבה פחות מזיק.

משמעת עצמית כבר אמרנו?

חג חנוכה שמח ובריא לכולכם!

סופגניות דיאטטיות – מתכון:

מצרכים:

5 כוסות קמח לבן

3  כפות סוכר

3 כפות שמן תירס

1 כפית אבקת אפיה

מעט מלח

רביעיית יוגורט

גביע גבינה לבנה 5%

4 ביצים

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למיקסר / מעבד מזון ולערבב כ- 3 דקות במהירות בינונית.

לחלק את הבצק שהתקבל לארבעה חלקים שווים.

לרדד את הבצק (כל חלק בתורו) לעובי של כ – 2 ס"מ.

להכין עיגולים עם כוס.

לחמם בסיר שמן עמוק ולטגן את העיגולים משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב. כ- 4 דקות לסופגנייה.

לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם.

ערך קלורי צפוי של כל סופגנייה במתכון זה הוא 200 קלוריות בלבד!

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

אסיא בריאטריק, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר באסיא בריאטריק הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח באסיא בריאטריק – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים