Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > ספיישל שבועות: ארוחת גבינה מאוזנת

ספיישל שבועות: ארוחת גבינה מאוזנת

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

חג השבועות הוא חג החלב ומאכלי הגבינה, וזו הזדמנות מצוינת לחדד מהם היתרונות והחסרונות של מאכלי גבינה. ד"ר אסנת רזיאל רק מזכירה לכם שבצד של הפלוסים יש הרבה קלוריות, וגם נותנת פתרון הוגן איך אפשר לאכול ארוחת חג בלי להרבות בקלוריות

שבועות - ארוחת חג מאוזנת

זו לא כתבה לטבעונים. זו כן כתבה למי שאוכל מאכלי גבינה ומתכוון לציין את שבועות בארוחות מסורתיות של מאכלי גבינה, פשטידות ומאפים. מי שאוהב גבינות יודע, גבינה עם אחוזי שומן גבוהים יתכן והיא טעימה יותר עד לרגע שמסתכלים על תווית הערכים הקלוריים. יחד עם זאת, צריך לזכור שתמיד אפשר למצוא פתרונות הולמים כדי לשלב בין מסורת, טעם ותזונה נכונה.

כבר מגיל צעיר חשוב להתפתחות האדם לבנות את העצם בעזרת סידן שמצוי בשפע במאכלי חלב. הגבינות מכילות ערכים תזונתיים נהדרים, כמו חלבונים וסידן החיוניים להתפתחות תינוקות ולחיזוק העצמות והשרירים בגילאים מבוגרים יותר. יש לשים לב לצריכה מבוקרת של גבינות בכל גיל, ואל תתביישו  להתייעץ עם תזונאי לגבי המידה הנכונה ביותר עבורכם. צמחונים למשל, משלימים את מקור החלבון והסידן שלהם בעזרת גבינות ומוצרי חלב.

העדיפו גבינות רזות
כיום, כשהשוק מוצף בכול טוב של חברות וטעמים המגוון רב וכל אחד יכול לאמץ גבינות מתאימות לחיכו שיוכלו לסייע בשמירה על תזונה נכונה ומאוזנת. תעשיית הגבינות מעמידה שורה של גבינות, ולמה אנחנו צריכים לשים לב? לאחוזי השומן כמובן: הגבינות הרזות המכילות עד 5% שומן, והגבינות השמנות המכילות בתוכן בין 30%-20% שומן.

וכאן מגיע החיסרון הגדול – הערך הקלורי שלהן, וזהו מרכיב חשוב במיוחד בבחירת הגבינה המתאימה לתפריט שלכם: בעוד שגבינות המבוססות על רכיב של 5% שומן יכילו לרוב כ-100 קלורית לפחות לכל 100 גרם, ובינות שמנות אף בעלות ערך קלורי של 400-300 למאה גרם.

בעוד שהגבינות השמנות אולי מכילות יותר אחוזי חלבון, העלות הקלוריות הגבוהה שלהן לא מציבה אותן בראש סדר העדיפויות של מקור סידן וחלבונים. וזה עוד לפני שהכנסנו את מרכיב המאפה לצלחת, לרוב אנשים מעדיפים לאכול גבינות בצירוף של לחמים או מאפים, והתוצאה היא פצצת קלוריות אמתית במיוחד כשמדובר בגבינות שמנות.

ארוחת גבינה מאוזנת – הכללים:
חג זה חג, את זה לא ניקח לכם, מה שכן ניקח לכם זה את הצלחות המלאות בגבינות שמנות וסלסלת המאפים. כדי לבנות ארוחת גבינות מאוזנת יש לשמור על מספר כללי אצבע, ותאמינו לנו גם תהנו וגם תשמרו על המשקל.

רק גבינות רזות – כבר דיברנו על הגבינות השמנות, אנחנו רק מזכירים לכם להקפיד על בחירה של גבינות רזות של עד 5% שומן. יש שפע של גבינות באחוזון המתאים עם טעמים ומרקמים שמעשירים את המנה ומשדרגים אותה בלי להעמיס קלוריות מיותרות. לא בטוחים כמה קלוריות יש בה? בדקו את התווית על האריזה.

מי צריך לחם עם גבינה? אנחנו לא הולכים להתווכח האם זה טעים או לא, אלא רק להגיד שלטעים הזה יש מחיר קלורי כבד. ההמלצה שלנו לאכול גבינות ללא מאפים, התרכזו בטעמים של הגבינה.

 

ובארוחת החג… הגעתם לארוחת חג והשולחן מוצף במאכלי גבינה מפתים, מתערובת קוביות גבינות לבנות, סלט עם נשנושי גבינות ופשטידה ריחנית. לא בטוחים איזה גבינות אלה, כמה אחוזי שומן וקלוריות הן מכילות? תשאלו את המארחים. לאחר שתדעו באילו מנות בדיוק מדובר תרכיבו את הצלחת המאוזנת שמתאימה לתפריט שלכם.

בקיצור, אל תתפתו להעמיס על הצלחת גבינות מכל הבא ליד, גם אם זה במסווה של סלט או פשטידת בריאות. גבינה ועוד גבינה שקולות להרבה מאוד קלוריות שאולי לא הייתם צורכים בדעה צלולה אם רק הייתם מחשבים כל מרכיב בנפרד. וזה עוד לפני שדיברנו על הערך הקלורי של עוגות גבינה…

חג שמח!

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר הילה חרמון

    מנתחת בכירה בבית החולים תל השומר ע"ש שיבא – מומחית לניתוחים בריאטריים, ניתוחי שרוול קיבה, מעקף קיבה ומעקף קיבה בהשקה אחת.
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים