אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > יום העצמאות על אש נמוכה

יום העצמאות על אש נמוכה

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

מתישהו לאורך ההיסטוריה הקצרה של מדינת ישראל קיבלו חגיגות יום העצמאות גוון קרניבורי של ממש. אז איך עוברים את יום העצמאות הזה מבלי לעלות במשקל? ד"ר אסנת רזיאל עוזרת לכם לצלוח את החג הזה על אש נמוכה

יום העצמאות בפתח, ואי אפשר להיות ישראלי מבלי לדעת שהחגיגה האמיתית לא מסתיימת בכיכרות העיר. למעשה, היא רק מתחילה שם. ההמשך שלה הוא המנגל המסורתי עם המשפחה או החברים בבוקר החג. ישראלים רבים בוחרים לנצל את יום השבתון של החג הזה ביציאה לחצרות הבתים ולפארקים, לסעוד את לבם בבשר מנגל מסורתי, לציון החג.

יום העצמאות

הבשר ואנחנו: פחות בריא ממה שחושבים

היתרונות הבריאותיים של אכילת בשר שנצלה על האש קטנים ממה שנוטים לחשוב. למעשה, צריבתו של הבשר על אש פתוחה פוגעת באיכות הערכים התזונתיים שלו. כיצד? בתהליך הצלייה הפתוחה נוצרת תרכובת כימית בבשר, הידועה בשם "אמינים הטרוציקליניים", ובמילים פשוטות יותר: צריכה מוגברת של בשר שעובר את התהליך הזה אינה תורמת לבריאותנו. ככל שהבשר צלוי יותר, אחוז התרכובות הללו בבשר גבוה יותר, וכבר הוכח מחקרית שהשפעתן על גוף האדם רעה במיוחד. גם העשן סביב הבשר עמוס בחומרי שריפה ובערה שאינם טובים לנו.

אז אם גם אתם מסיימים את יום העצמאות בתחושת עייפות כבדה, נראה שהמנגל הזה אינו מיטיב עמכם, והשגיאות שאתם עושים, הן רק שלכם.

כך תצלו את הבשר שלכם: הטיפים

ובכל זאת, כיצד אפשר להפוך את ארוחת החג המסורתית הזו לארוחת חג שלא תעלה לכם בקילוגרמים מיותרים? לפניכם מספר טיפים שכדאי מאוד ליישם:

  • נסו לצלות את הבשר על גריל גז, זה בריא הרבה יותר מצלייה על פחמים.
  • הימנעו מצלייה מוגזמת וחריכה יתרה של הבשר, בשר צלוי פחות הוא בשר "תקין" יותר עבורכם. מדיום-וול – זה בדיוק בשבילכם.
  • נסו להשרות את הבשר במרינדות למשך 24 שעות. מחקרים מוכיחים כי איכותו של בשר מושרה נפגמת פחות בתהליך הצלייה.
  • גם אם יש בכם אהבה לאיברים פנימיים, מומלץ לא לצלות איברים דוגמת כבד, שקדים וביז. בחרו בנתחים שיש בהם פחות שומנים ככל האפשר. בשר רזה טוב לא יותר לבריאות לא רק בבישול, אלא גם, ואפילו בעיקר, כשמדובר במנגל.
  • שימו לב לגודל המנות. אל תגיעו מורעבים לארוחת החג הזו, אכלו משהו קטן לפני ואכלו את הכמות שבדרך כלל אתם אוכלים. לבשר עצמו, הגם שאינו מכיל פחמימות כמעט, ערך קלורי רב.
  • צלו עופות והודו. יש להם חלקים עסיסיים, והם עדיפים עבורכם מבשר בקר, שאותו עליכם לאכול במינון נמוך יותר.
  • סלטים – הוסיפו סלטים שאינם עתירי קלוריות כמו סלט מיונז או חומוס וטחינה. סלטי ירקות בריאים הם התוספת המושלמת לארוחה כזו. לאלו מבינכם שמעדיפים לאכול יותר בשר, יסייעו הסלטים בעיכולו ויפחיתו צריכה של ערך קלורי מיותר.
  • פיתות ולאפות הן המצאה ישראלית. נסו להימנע מאכילה מוגברת של פחמימות – השילוב של פחמימות רבות מדי, סלטים עתירי קלוריות והרבה בשר הוא מתכון לא טוב לאיבוד שליטה. אם אתם אוכלים פחמימות, נסו פיתות מקמח מלא ואכלו פחמימות במשורה.

וכמו כל שבת או חג, גם יום העצמאות  מסתיים במוצאי חג. אם תאמצו לעצמכם הרגלים בריאים יותר לעונת המנגלים הזו, תוכלו לשלב הנאה מהעשרת התפריט הקבוע של אוכל מבושל עם מפגש עם חברים טובים, וכן, תוכלו גם לשמור על המשקל בהצלחה.

עוד בנושא:

על האש: חוגגים בלי להגזים

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים