Trigger menu Trigger search form
אסיא מדיקל > מחקרים ומאמרים > אדממה: פולי סויה טבעיים

אדממה: פולי סויה טבעיים

ד"ר אסנת רזיאל

מנהלת רפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה מומחית בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. בוגרת התמחות-על בניתוחי השמנת יתר בארה"ב… למידע נוסף »

שלח שאלה

פולי הסויה מוכרים לנו בצורות שונות ובעיקר כתחליף חלבונים מצוין. אנו צורכים אותם בתחליפי בשר מעובדים דוגמת מוצרי טבעול שונים במשך שנים. צמחונים מכירים ביתרונות שלהם מזה זמן רב אבל נדמה כי פולי הסויה הטבעיים – אדממה- שוטפים הפעם פלחים גדולים ביותר באוכלוסיה בצורתם הטבעית.

אדממה (אדממא) בשמם העממי הם הלהיט התורני בשוק המזון הטבעי בארץ והם מהפכה בריאותית של ממש באופן ובנגישות בו הם מציעים למעשה מוצר ותיק במיוחד באריזה שונה ומצליחים לחבב אותו על קהלים חדשים ונרחבים.

אדממה

את הפופולאריות הרבה של החטיף הטעים והמזין הזה צריך לזקוף דווקא לזכותם של בעלי מסעדות בארץ אשר מיהרו לאמץ את הטרנד הבין לאומי של אכילת פולי סויה טריים ולייבא אותו לארץ. מסעדות וברים ברחבי הערים החלו להגיש כבר לפני מספר שנים את החטיף הירוק והבריא הזה כמנה ראשונה מומלצת או כתוספת למנה עיקרית.

מהם היתרונות הבריאים של הסויה?

ובכן, הסויה מכילה בתוכה לציטין המסייע באיזון כולסטרול בגוף וידוע כבעל תכונות טובות במניעת טרשת העורקים. הלציטין הוא מרכיב חשוב גם בתהליך ההרזיה שכן הוא מסייע בפירוק שומנים ותורם לירידה במשקל.

כמו כן מכילה הסויה גם כולין ואינוזיטול, רכיבים אשר משפרים את הזיכרון ותורמים להעברת מסרים במערכת העצבים.

חלבון הסויה מכיל גם ספונינים, רכיב בעל השפעה חזקה וטובה במניעת מחלות סרטן ומחלות לב.

הפיטואסטרוגן המצוי גם הוא ברכיבי פולי הסויה הוא בעל השפעה טובה על המערכת ההורמונלית של נשים, מסייע להסדרת המחזור, מקל על תופעות גיל המעבר ומונע את דלדול העצם.

למה בעצם אדממה?

אדממה מציעה לנו את פולי הסויה בצורה הקרובה ביותר לרכיב הטבעי והלא מעובד. מדובר במוצר חדשני בתחום שהיה רדום במשך שנים. התרגלנו לקבל את פולי הסויה רק במצב מעובד, כלומר מיובשים וטחונים לקמח מהם צרכנו את מזונות הסויה שלנו.

אדממה, על פשטות ההכנה שלה, מציעה לנו לקבל את המוצר הטבעי באופן הקרוב ביותר לטבע. הפולים הטריים מוקפאים בשיטות מתקדמות זמן קצר לאחר קטיפתם באופן שמשמר את המינרלים הרבים שבהם ומאפשר תנועה טרייה שלהם אל עבר המקפיא שלנו ומשם לאחר הפשרה קצרה אל המטבח.

מבחינה קלורית מדובר בערכים סבירים למדי: אדממה מכילה כ 123 קלוריות לכל מאה גרם של ירק מקולף, כ 13 גרם חלבונים וכ 6 גרם פחמימות לכל מאה גרם של מוצר.

איך מכינים אדממה?

ההכנה פשוטה במיוחד: הרתיחו סיר מים חמים והמליחו קלות. אל המים החמים הוסיפו את הכמות הרצויה ובשלו אותה במצב רתיחה כשלוש עד חמש דקות בלבד, מעבר לכך הבישול עלול להרוס את הפולים, להפכם לרכים מדי ולפגוע בטעמם.

שלו את הפולים מן הסיר בעזרת מסננת והניחו אותם על צלחת גדולה על מנת שיתקררו מעט. להנאה מושלמת יש להוסיף כעת מלח ים גס משובח, תוכלו להשיג כזה במרבית הסופרמרקטים כיום, תנו לפולים לנוח עוד דקה ולספוג את המלח.

יש לקלף אותם תוך כדי אכילה. אין לאכול את הקליפה! בדיוק כמו באפונת תרמילים. הטעם נהדר, הערכים התזונתיים גבוהים, הנאה דיאטטית מושלמת!

מרכז לטיפול בהשמנת יתר

מלב"י, המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, הוקם בשנת 2005 לאור העלייה הדרמטית במימדי ההשמנה בישראל. זאת, במטרה להעניק טיפול אישי ומקצועי למטופלים, שסובלים מהשמנת יתר, וללוותם לטווח ארוך תוך הכוונה בתהליך הירידה במשקל ובהתמודדות על שמירתו. הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר מרכז מלב"י הביא לארץ את הגישה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר, ואת התפיסה לפיה הטיפול בהשמנת יתר קיצונית ייעשה תמיד תוך שילוב מומחים מהתחומים השונים. אנו מאמינים כי ניתן לשפר את איכות החיים והבריאות של המטופלים שלנו, תוך בניית מעגל תומך ופתרון אישי רב תחומי לכל מטופל…. למידע נוסף »

מומחים

  • פרופ' דוד גויטיין

    כירורג בכיר ומנתח במלב"י- המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת "אסיא מדיקל". מנהל היחידה לכירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים שיבא תל השומר, מומחה בכירורגיה בריאטרית וכירורגיה זעיר פולשנית. … למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר נאסר סקרן

    ד"ר נאסר סקרן, מומחה בכירורגיה בריאטרית ולפרוסקופית מנתח בכיר באסיא מדיקל, יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית, מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית במרכז הרפואי "העמק", עפולה… למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר עמיר סולד

    יו"ר ומנהל רפואי של אסיא מדיקל. מנתח בכיר ומומחה בולט בניתוחים זעיר-פולשניים (כירורגיה לפרוסקופית). מייסד היחידה לכירורגיה אנדוסקופית ב"איכילוב" ומייסד האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית…. למידע נוסף »

    שליחת שאלה
  • ד"ר דין קרן

    גסטרואנטרולוג בכיר ומנהל המרפאה לגסטרואנטרולוגיה בריאטרית בבי"ח בני ציון, מומחה התזונה והגסטרואנטרולוגיה של אסיא מדיקל
    למידע נוסף »

    שליחת שאלה

מחקרים דומים