מסטואידקטומי – Mastoidectomy

ניתוח המיועד לטיפול בדלקת אוזן כרונית עם או בלי כולסטאטומה. במהלך הניתוח מבצעים ניקוי של עצם המסטואיד באמצעות קידוח, במקביל מבוצע ניקוי של חלל האוזן התיכונה ושחזור של עצמימי השמע במידה ומתאפשר. ישנן מספר שיטות לבצע את הניתוח, גישה שמרנית וגישה פחות שמרנית. הגורם המכריע בנושא גודל הניתוח הנדרש הוא התפשטות המחלה ומידת האגרסיביות שלה שמשתנה מאוזן לאוזן. ככל שהמחלה קשה יותר הניתוח צפוי להיות נרחב יותר והסיכוי לסיבוכים עולה בהתאם.

מטרת הניתוח היא להביא לאוזן בטוחה מבחינה רפואית, יבשה ובמידת האפשר לשקם את השמיעה בה.

סיבוכים אפשריים: כמו בכל ניתוח גם כאן ישנם סיבוכים זמניים כגון דימום או זיהום המטופלים מיידית סביב הניתוח, סיבוכים ספציפיים לניתוחי אוזניים הם: חולשה/שיתוק של עצב הפנים, ליקוי שמיעה תחושתי עצבי, סחרחורת (פגיעה באיבר שיווי המשקל), פגיעה בחוש הטעם. במחלות אוזניים כרוניות ובייחוד בכולסטאטומה 30-50% סיכוי לחזרה של המחלה וצורך בניתוחים חוזרים בעתיד. חשוב שהמנותח יכיר את העובדות ויהיה מודע לאפשרות הסבירה לחזרת המחלה גם לצורך תאום ציפיות וגם על מנת שיטמיע את החשיבות במעקב הפוסט ניתוחי.

מעקב לאחר הניתוח:  במחלות אוזניים כרונית מעקב רופא אא"ג ובדיקות הדמיה (MRI) מהווים חלק בלתי נפרד מתוכנית הטיפול. מדובר בבדיקת רופא אא"ג תקופתית אחת למספר חודשים ובדיקת הדמיה שנתית.

לזימון תור
נדאג להפנות את פנייתך לנציג/ת זימון תורים ונחזור אליך בהקדם.